İklim için Buluşuyoruz! 🚨⁠

Öyle havadan sudan konuşalım diye değil. Dünya’nın tehlike altında olduğunu biliyoruz. Peki, Türkiye’yi bekleyen gelecek tablosunu biliyor muyuz? Greenpeace’in son araştırmasına göre Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri dünyanın diğer yerlerinden iki kat daha hızlı ısınıyor. Türkiye, sınırda… Acil harekete geçmek için desteğine ihtiyacımız var.

Greenpeace İklim Buluşması
11- 12 Kasım’da İstanbul Gazhane’de tüm katılımcılara açık olarak gerçekleşecek. Seni de aramızda görmek istiyoruz. 💚

“Greenpeace İklim Buluşması” Program Detayları:

Detaylar için tarihlere tıklayınız.

11 Kasım 2022


13.00 – 14.15 – 2030 Türkiye İklim Hedefleri

2021’de Paris Anlaşmasını onaylayan Türkiye, kömürden çıkış planlaması yapmadan 2053 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşmayı taahhüt etti.  Peki güncellenmiş ulusal katkı beyanını henüz açıklamayan Türkiye’nin iklim zirvesine katılımından neler bekleyebiliriz? Küresel iklim değişikliği için kritik tarih olan 2030’a giden yolda, Türkiye’nin iklim hedefleri ne olmalı? 
Moderatör: Gökhan Ersoy – Greenpeace Akdeniz
Konuşmacılar: Sevil Turan- Greenpeace Akdeniz, Özlem Katısöz-Avrupa İklim Eylem Ağı, Duygu Kutluay- Kömürün Ötesinde Avrupa

14.00 – 18.00 – Pankart Boyama Atölyesi

14.30 – 15.45 – COP 27 Köşesi

Mısır’da COP 27 görüşmelerini yakından izleyen uzmanlara canlı yayınla bağlanarak COP 27’de dikkat çeken ve öne çıkan konuları sıcağı sıcağına tartışacağız.
Moderatörler: Semra Cerit Mazlum-Marmara Üniversitesi, Ersin Tek-Greenpeace Akdeniz
Konuklar: Ümit Şahin-İstanbul Politikalar Merkezi, Tanyeli Sabuncu – WWF

16.00- 17.30 – Yeşil ve Adil Dönüşüm

Türkiye’de iklim değişikliğiyle mücadelenin ekonomiyi olumsuz etkileyeceğine inananların oranı %39. Kömürden çıkış iddia edildiği gibi imkansız mı? Fosil yakıtta ısrar, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı sorununu çözüyor mu? Kömür madenleri ve kömürlü termik santraller kapanırsa, gerçekten işsiz ve elektriksiz kalıyor muyuz? Enerji, sadece teknik bir üretim meselesi mi, yoksa kaynakların toplumun refahı adına kullanımını ve iklim dostu ve güvenli bir geleceği ilgilendiren bir adalet meselesi mi?
Moderatör: Onur Akgül – Greenpeace Akdeniz
Konuşmacılar: Bengisu Özenç – Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği, Sevil Acar-Boğaziçi Üniversitesi, Cem İskender Aydın – Çevre Bilimleri Enstitüsü, Mehmet Dalkanat – Elbistan Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu

18.00 – 19.00 – Ritm Atölyesi

12 Kasım 2022

14.00 – 14.30 – COP 27 Köşesi

Mısır’da COP 27 görüşmelerini yakından izleyen uzmanlara canlı yayınla bağlanarak panellerde tartışılan ve sosyal medyadan gelen soruları  sıcağı sıcağına tartışacağız.
Konuşmacılar: Özlem Altıparmak – Doğa Derneği, Barış Doğru – İklim Haber

14.30 – 16.00 – FORUM: Türkiye’de İklim Hareketi

İklim hareketinin güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi için atılması gereken adımlar, Türkiye’deki iklim hareketinin her yaş ve örgütlenme biçiminden özneleriyle birlikte tartışılacak.

16.30 – Konser: Barış Demirel “BD DENEYİMİ”

Dilersen aşağıdaki formu doldurarak katılım durumunu bize bildirebilirsin.