Pădurile ard, ghețarii se topesc, pământul se deșertifică în unele părți și se inundă în altele, iar fereastra de timp rămasă pentru a combate schimbările climatice catastrofale se va închide curând.

Acum, veștile bune: Inspirată de milioane de oameni care cer guvernelor să acționeze urgent pentru diminuarea efectelor schimbărilor climatice, Președintele Comisiei Europe, Ursula von der Leyen, a promis că va propune o Lege Europeană a Climei fără precedent în istorie.

Vești și mai bune: Comisia Europeană a deschis un proces de consultare publică pentru a influența modul în care Europa va acționa în viitor.

Consultarea este deschisă publicului până pe 6 februarie 2020 — acum ai șansa să îți faci vocea auzită și să transmiți Comisiei Europene ce ar trebui să facă pentru a răspunde eficient crizei climatice în care ne aflăm.

Nu știi cum să faci? Ai nevoie de inspirație? Te ajutăm noi.

Cum răspunde eficient Comisia Europeană la criza climatică?

Legea Europeană a Climei trebuie:

  • Să reducă emisiile gazelor cu efect de seră cu cel puțin 65% până în 2030 și să atingă neutralitatea climatică (net zero emisii) până în 2040 — în conformitate cu ultimele rapoarte ale comunității științifice. Aceste ținte trebuie revizuite odată la fiecare 5 ani.
  • Să interzică acordarea de subvenții, reduceri de impozite, publicitate și alte beneficii pentru industria combustibililor fosili precum cărbune, gaz, petrol și alte hidrocarburi destinate arderii.
  • Să modifice politicile Uniunii Europene care nu sunt conforme cu obiectivele climatice asumate de către UE.
  • Să înființeze un organism științific independent care să verifice cu atenție țintele climatice asumate de către UE, dar și planurile și politicile care să combată criza climatică.
  • Să se asigure că industriile și companiile poluante plătesc nota pentru aceste schimbări, iar nu cei mai vulnerabili membri ai societății. 

Industria petrolului, gazului și cărbunelui încearcă cu disperare să distrugă lupta împotriva schimbărilor climatice din Uniunea Europeană. Nu îi lăsa să câștige! Spune răspicat Comisiei Europene cum ar trebui Europa să acționeze ACUM pentru a combate criza climatică.

Împreună putem să ne asigurăm că vocile noastre sunt auzite și că Europa va face tot ce îi stă în putință pentru a avea o planetă mai sănătoasă, mai sigură și mai curată.

De ce trebuie să acționezi acum?

De la incendiile din Australia și până la inundațiile record din Europa Centrală și de Sud, criza climatică ne costă vieți și distruge natura fără milă. Când a strigat mai tare după ajutor planeta noastră?

La o criză răspunzi urgent iar Comisia Europeană a recunoscut în sfârșit că e timpul să actioneze susținut pentru a evita o catastrofă climatică.

Apasă aici pentru a transmite Uniunii Europene cum să acționeze pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. 

Ce altceva poți să faci?

Tag Greenpeace Romania și dă-ne de veste dacă ai reușit să transmiți comentariile către UE.

Distribuie acest link către prietenii tăi și convinge-i să își trimită comentariile către Comisia Europeană.

Acum este șansa ta să îți faci vocea auzită pentru planeta noastră!