În luna martie 2012, echipa Greenpeace România a pornit o investigație referitoare la poluarea aerului provocată de fabrica Unilever, din Ploiești. În urma sesizărilor făcute de organizație s-au depistat nereguli în ceea ce privește autorizația de funcționare a fabricii.

25 mai 2012 – În luna martie 2012, echipa Greenpeace România a pornit o investigație referitoare la poluarea aerului provocată de fabrica Unilever, din Ploiești. În urma sesizărilor făcute de organizație s-au depistat nereguli în ceea ce privește autorizația de funcționare a fabricii.

Echipa Greenpeace România a primit sesizări din partea locuitorilor din Ploiești, referitoare la o problemă de mediu. Locuitorii au sesizat mirosul puternic de detegent, care vine de la fabrica Unilever din oraș.

Greenpeace a luat la cunoștință această problemă și a contactat Garda de Mediu Prahova, solicitând efectuarea unui control pe teren.

În urma controlului Gărzii de Mediu s-a constatat că fabrica de detergenți nu deține dispozitive de reținere a emisiilor de compuși organici volatili pentru instalațiile de preparare a detergentului și că în autorizația integrată de mediu, emisă de Agenția Regională pentru Protecția Mediului Pitești nu au fost impuse valori limită de emisii la indicatorul – benzil-acetat, acesta fiind cauza mirosurilor din atmosferă. Expunerea la vaporii de benzil-acetat provoacă iritații la nivelul ochilor, gâtului și plămânilor.

Greenpeace solicită Agenției Regionale pentru Protecția Mediului să reanalizeze condițiile de funcționare a fabricii Unilever de la Ploiești și să ia măsurile care se impun pentru remedierea situației astfel încât sănătatea populației să nu fie afectată,” a declarat Bogdan Grecescu, asistent de campanii Greenpeace România.

Totodată, Greenpeace încurajează locuitorii să sesizeze autoritățile responsabile atunci când apare o problemă de mediu (de exemplu: Garda de Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului). Aceste instituții sunt obligate să ofere un răspuns fiecărei sesizări și să efectueze controale pe teren pentru a constata situația și pentru a dispune măsuri de remediere.

De asemenea, încurajăm locuitorii să participe la toate consultările cu publicul organizate de Agențiile pentru Protecția Mediului locale și regionale pentru proiectele care au un impact asupra mediului.  Anunțurile privind sesiunile de consultare sunt publicate la sediile Agenției, în presa locală și pe website,” a declarat Irina Bandrabur, ofițer de presă Greenpeace România

Este foarte importantă implicarea publicului în astfel de probleme, sănătatea mediului înconjurător fiind responsabilitatea fiecăruia. 

Implică-te, donează online 1 euro

 


Cele mai recente actualizări

 

Poluarea aerului în atenția NASA

Articol principal | mai 31, 2016 la 11:48

Într-un studiu recent, NASA a urmărit nivelul unor poluanți, în intervalul 2005 – 2015, pentru unele dintre cele mai industrializate regiuni din lume, printre care și România, ca parte a Europei de Est.

Groapă de gunoi ilegală în Giurgiu

Articol principal | februarie 2, 2012 la 12:15

Echipa Greenpeace a primit o sesizare din județul Giurgiu, referitoare la o posibilă groapă de gunoi amplasată ilegal între localitățile Grădinari și Zorile.

Deșeuri suspecte la Roșia Montană

Galeria de imagini | ianuarie 17, 2012

Deșeuri suspecte depozitate la Roșia Montană

Articol principal | ianuarie 17, 2012 la 15:37

Echipa Greenpeace a primit sesizări referitoare la existența unor deșeuri depozitate necorespunzător în zona localității Roșia Montană.

Microhidrocentrale în Moldova: alt proiect compromis de ilegalități

Articol principal | ianuarie 17, 2012 la 14:25

Echipa Greenpeace a primit o sesizare referitoare la amplasarea unor microhidrocentrale în județul Suceava, pe râul Neagra Broștenilor. Locuitorii sunt îngrijorați că lucrările de amenajare ar putea distruge ecosistemul local.

Tăieri ilegale lângă Brașov

Articol principal | noiembrie 30, 2011 la 16:14

În luna octombrie 2011, echipa Greenpeace România a primit o sesizare referitoare la tăieri ilegale de arbori în zona Colții Bratocei, din munții Ciucaș.

Abuz în Argeș

Galeria de imagini | noiembrie 23, 2011

Lacul Cernica transformat în groapă de gunoi

Articol principal | noiembrie 17, 2011 la 17:44

Echipa Greenpeace România a primit o sesizare potrivit căreia în lacul Cernica se depozitează gunoaie.

Substanțe toxice la Glina

Articol principal | noiembrie 17, 2011 la 17:41

Octombrie 2010: echipa Greenpeace România a primit o sesizare potrivit căreia la groapa de gunoi Glina se depozitează substanțe toxice. Greenpeace a solicitat de urgență Gărzii de Mediu Ilfov demararea unei anchete în acest caz și efectuarea…

Pârâu plin de steril la Fărcașa

Articol principal | noiembrie 17, 2011 la 17:33

În urma sesizărilor referitoare la lucrările de depozitare a sterilului de la exploatarea Fărcașa pe aproximativ un kilometru în albia râului, Greenpeace a solicitat autorităților responsabile informații complete despre avizarea proiectului de…

1 – 10 din 60 rezultatelor.