מנכ״ל גרינפיס העולמי ג׳ניפר מורגן: ״שנה של אסונות סביבתיים ואזהרה ברורה מצד המדענים המובילים בעולם היתה צריכה להביא להרבה יותר”

חודשיים בלבד לאחר שהפאנל הבין ממשלתי על שינויי האקלים (IPCC) הזהיר שיש ברשותנו בסך הכל 12 שנים להציל את העולם, כנס המדינות החתומות על אמנת האקלים – COP24 – הסתיים ללא הבטחה ברורה כיצד להגביר את הפעילות למען האקלים.

חודשיים בלבד לאחר שהפאנל הבין ממשלתי על שינויי האקלים (IPCC) הזהיר שיש ברשותנו בסך הכל 12 שנים להציל את העולם, כנס המדינות החתומות על אמנת האקלים – COP24 – הסתיים ללא הבטחה ברורה כיצד להגביר את הפעילות למען האקלים.

 

הכנס הסתיים באישור ספר הנחיות להשגת היעדים בהסכם פריז, אך ללא כל התחייבות משותפת להעלות את יעדי הפעולה למען האקלים מצד המדינות השונות, חרף הציפיות שבוועידה בקטוביץ תהיה בשורה של ממש.

 

מנכ״ל גרינפיס העולמי ג׳ניפר מורגן מסרה:

 

״שנה של אסונות סביבתיים ואזהרה ברורה מצד המדענים המובילים בעולם היתה צריכה להביא להרבה יותר. הממשלות מאכזבות את אזרחיהן  שוב כאשר הן מתעלמות מההכרה בדחיפות של פעולה ואימוץ של סט כללים מחייב כנגד שינויי האקלים אל מול  אומות שלמות אשר עומדות בפני סכנת הכחדה.״

 

״ללא פעולה מיידית, אפילו הכללים החזקים ביותר לא יובילו אותנו לשומקום. אנשים ציפו למעשים וזה מה שהממשלות לא סיפקו. זה לא מוסרי וכעת עליהן לבטא את הזעם הציבורי ולהגיע לפסגת מזכ״ל האו״ם עם יעדים גבוהים יותר למנוע את שינויי האקלים״.

 
גרינפיס קורא לממשלות להגביר את פעולותיהן באופן מיידי ולהוכיח ששמעו את הדרישות של הציבור. דו״ח הפאנל הבין ממשלתי על שינויי האקלים (IPCC)  צריך להיות בבסיס הקריאה לפעולה מיידית ושאפתנית.

 

״אנו ממשיכים לחזות בפער חסר אחריות בין מדינות האיים הפגיעות ומדינות עניות הסובלות מההשלכות של אי-הפעולה לבין המדינות העשירות הפועלות לחסום כל יוזמה והעלאה ביעדים. הציבור מאס בכך, הוא זועם כנגד הממשלות ומצפה מהן לנקוט בפעולות חיוניות להגן על בתיהם וילדיהם. אותו ציבור הוא התקווה של הדור שלנו ועל הממשלות להתייצב סופסוף לצידו ולספק לנו סיבות לתקווה״, הוסיפה מורגן.

 

פאוול ז׳יפולסקי מגרינפיס פולין:
 ״בפולין יש פער ברור בין אליטות פוליטיות, חסרות מעוף התומכות בתעשיות הפחם, לבין הציבור שקורא לפעולה משמעותית נגד שינוי האקלים. שניים מתוך כל שלושה אזרחים בפולין תומכים בסיום השימוש בפחם עד שנת 2030. העובדות המדעיות הן ברורות – עומדות לרשותנו 12 שנים לרשותנו ויש לנו את הטכנולוגיה למנוע קטסטרופה. כעת פוליטיקאים צריכים להקשיב ולפעול״