טיגריס סומטרי, אשר נמצא בסכנת הכחדה, מת ממלכודת ליד אזור פעילות של חברת APP “אסיה פלפ אנד פייפר” באינדונזיה.

בלוג הנכתב ע”י לורה ק. 25.7.2011

אזהרה! בלוג זה מכיל תמונות וקטעי וידאו קשים לצפייה.

לאחרונה הגיעה שמועה למשרדי גרינפיס שבאינדונזיה, אשר אומרת שטיגריס סומטרי נתקע במלכודת חיות במחוז “ראיו”. הוא נלכד למשך שישה ימים מבלי אוכל או מים. לאחר שבוע של סבל, פקחי היער הגיעו לפנות את הטיגריס – אך זה היה מאוחר מדי. הוא מת בעת ניסיון החילוץ.

זמזמי, מדיה קמפיינר של גרינפיס, הצטרף כצופה לניסיון החילוץ באזור, והיה נוכח ברגעים האחרונים של הטיגריס. הוא תאר את הסצנה אשר נגעה בו: למרות החוויה הקשה- “לטיגריס הייתה הילה מאיימת, וכשראה אותי, בירך אותי בנהמה זועמת”. כל הנוכחים עמדו בדממה ובהו “במלך הג’ונגל בעודו שוכב, כלוא וסובל בסביבת מחייתו.”


נמר סומטרי במלכודת

נמר סומאטרי במלכודת

הטיגריס נלכד על הגבול בו נמצא מטע העצים “פי.טי ארארא אבאדי” של חברת “אסיה פלפ אנד פייפר”. צילום וידאו מגלה שליד המקום בו הטיגריס נדד למלכודת, ולאחר מכן מת, נמצא אזור גדול שבו יערות נכרתו לתעשייה. זאת אומרת, שפעולות הפוגעות בסביבה התבצעו במקום: עצים נכרתו ומכונות כבדות, כגון דחפורי חפירה, היו עסוקים בהשמדת היער. במרחק של 13 קילומטר משם, הטיגריס המסכן בילה את ימיו האחרונים ברעב, ייסורים ושבי.

למרבה הצער, רגעים טרגיים אלו, יקרו גם בעתידה של חיה קסומה זו. מספרו של הטיגריס הסומטרי, הנמצא כבר בסכנת הכחדה, עומד על כ-400 – רק שעכשיו אנו יודעים – פחות אחד.


מפה – סומטרה, אינדונזיה

tiger_map_app

אך עדיין,פעילותה של “אסיה פלפ אנד פייפר” באינדונזיה, ממשיכה להרוס יערות גשם ואת סביבת המחיה של הטיגריס הסומטרי וזאת במטרה להמשיך להזין את החברה בתוצרי נייר. מה שפעם היה יער גשם, עכשיו – הרבה דברים, כגון אריזות מוצרי צעצועים הנזרקות מיד לאחר פתיחתם.  חלק מהאריזות, משמשות היום כמה חברות: “הסברו”, “דיסני” ו”מאטל”. והעתיד לא נראה ורוד. ל”אסיה פלפ אנד פייפר” יש שאיפות גדולות לגבי התרחבות אזור כריתת היערות הכוללים עוד אזורי מחייה של הטיגריס המדובר.

מישהו פעם אמר לי ששבילים ביערות הם כמו ורידים – ברגע שנפתחים, הם יכולים לנקז את חיי היער. ברגע ש”אסיה פלפ אנד פייפר” התמקמו בסביבת המחייה של הטיגריס הסומטרי, הדבר לא הרס רק את היער אשר הטיגריס נהג להסתובב, לישון ולצוד בו. השבילים אשר נוצרו במלאכותיות כדי לאפשר לחברה לסחוב את העצים הכרותים, יצרו גם בעיות אחרות. אנשים באו לאזור כדי לשים מלכודות ולצוד חיות אחרות. וגם אם לא באו לצוד את אותו טיגריס, הם עשו זאת. כאשר סביבת המחייה של טיגריס נהרסת, החיה נדדה לעבר מחוזות אחרים כדי לצוד אוכל ומקלט, מה שמביא אותם לעתים קרובות לאזורי מחייה וקהילות של בני אדם, דבר שיוצר בעיות אחרות.

“אסיה פלפ אנד פייפר” חייבת להפסיק לסמוך על כריתת יערות כדי לקיים את עסקיה. דבר זה חייב להיפסק, כדי שחיות כמו הטיגריס הסומטרי ימשיכו להתקיים ולמזער השלכות ארוכות טווח לשאר קהילת היער. בנוסף, הפסקת כריתת היערות תוביל להפחתת פליטות הפחמן באינדונזיה ולעצירת שינויי האקלים.

חברה זו לנייר ומוצריו, מוסיפה חטא על פשע כאשר מציגה את עצמה כעמידה, בעלת יושר עסקי, אשר דוגלת בשמירה על מגוון בעלי החיים כגון הטיגריס הסומטרי.  החברה מפרסמת בטלוויזיה ובעיתון בכל העולם ומציגה את עצמה כאילו היא ארגון ללא מעורבות ממשלתית, במקום מה שהיא באמת – חברה לייצור נייר ומוצריו. פרסומות אלו, לרוב דוגלות בסיסמא “אסיה פלפ אנד פייפר, דואגת”, זאת ליד תמונה של תביעת רגל של טיגריס, מה שמציג את החברה כאילו היא דואגת לטיגריסים.

אך במציאות, היא הורסת את סביבת המחייה של הטיגריס למען רווח ודוחפת את החיה הזו להשמדה מוחלטת.

התדמית ש”אסיה פלפ אנד פייפר” מנסה להציג –  חברה אשר דואגת,מחויבת ושומרת על ה”סטטוס קוו” – מתגלה כשקר, ברגע שמשווים אותה ליד תמונות המשקפות את המציאות של פעילות החברה.

בנוסף להסרת מוצרי חברת “אסיה פלפ אנד פייפר”, חברות צעצועים כמו : “מאטל”, “הסברו” ו”דיסני”, חייבות לבסס מדיניות חדשה בקניית נייר ומוצריו. זאת הדרך היחידה להבטיח את הפסקת מעורבותם בהרס יערות עתידי. הרגעים האחרונים של הנמר הסומטרי, הם רק דוגמה נוספת להשלכות הנוראיות של הרס יערות גשם. ואם “אסיה פלפ אנד פייפר” ימשיכו לתפקד כרגיל, ההשלכות יהיו נוראיות אף יותר.

קראו לחברת מטאל להפסיק להשתמש במוצרים שמקורם ביערות הגשם.