האקטיביסטים דורשים עצירה מוחלטת של הקידוחים המסוכנים של נפט ימי, ונוקטים בפעולה ישירה כדי לעצור את אסדת הקידוח “ליב איריקסון” שיצאה מטורקיה לכיוון המים הארקטיים של גרינלנד.

בשעות הבוקר המוקדמות של יום חמישי האחרון (21.4.2011) החלו האקטיביסטים שלנו במשימתם החשובה לעצור את אסדת הקידוח מיציאתה מנמל בשיקטאש ליד איסטנבול, טורקיה. הספינה שטה אל הקוטב הצפוני על מנת להתחיל בקידוחי נפט ימיים עמוקים.11 אקטיביסטים טיפסו על אסדת הקידוח הענקית, השוקלת 53,000 טונות, במטרה לעכב ולעצור את הגעתה לקוטב. האקטיביסטים מכוונים לשהייה ארוכה על גבי סיפון האסדה בדרכה ליעד.


אסדת הקידוח

אסדת הקידוח “ליב איריקסון” מופעלת על-ידי חברת Cairn Energy והיא אסדת הקידוח היחידה בעולם שמטרתה להתחיל בקידוח ימי בקוטב – ובכך מהווה סכנה משמעותית למערכת האקולוגית באזור.

מזג האוויר הקיצוני בקוטב מותיר לאסדת הקידוח חלון הזגמנויות מצומצם לקידוח בעומק של 1500 מטר. אלו המעמקים אליה הגיעה אסדת הקידוח של BP בשנה שעברה, קידוח, שכידוע לכולנו, הסתיים באסון האקולוגי העצום במפרץ מקסיקו. טמפרטורות קיצוניות, מזג אוויר סוער ומיקום מרוחק מהווים תנאים חסרי תקדים לאתגר שתהווה כל דליפת נפט באזור – למעשה, דליפה שכזו תהיה בלתי אפשרית לניקוי וטיפול.

ההתמכרות שלנו לנפט הופכת למסוכנת יותר ויותר. רק לפני שנה התמודדנו עם ההשלכות הנוראיות של אסון דליפת הנפט במרץ מקסיקו. מאז, מחירי הנפט רק עלו ופגעו קשות במערכת הכלכלית הגלובאלית, והובילו גם לעלייה במחירי המזון והתחבורה, שכולנו מרגישים על בשרנו. דווקא כעת, כשאנו עדים להמסות המדאיגה של הקרחונים בקטבים, תעשיית הנפט רוצה להתחיל בקידוחים מסוכנים באחד מהאזורים הרגישים, השבריריים והחשובים ביותר בכדור הארץ, וזו רק סיבה אחת מני רבות למה קידוחי נפט ימיים עמוקים הם סכנה לסביבה ולאדם. מפרץ באפין הוא ביתם של לווייתנים כחולים ודובי קוטב. והאזור כולו בו אסדת הקידוח “ליב איריקסון” מייעדת לקדוח כבר נתון להשפעות קשות וחמורות של שינויי האקלים.

אנחנו יכולים לשנות את המסלול המסוכן אליו הגענו, ולהגן על הקטבים שלנו, אם נכריח את החברות המזהמות והפוליטיקאים שמחבקים אותן לצמצם משמעותית ובהקדם את ההתמכרות המיותרת שלנו לנפט. המפתח הוא לקחת את הטריליונים (!) שהושקעו בתעשיית הנפט המזהם, ולהשקיע אותו בקידום מהפכת האנרגיה – קידום ופיתוח של אנרגיות מתחדשות, נקיות וירוקות. כך נוכל לסיים אחת ולתמיד את ההתמכרות שלנו לנפט ולהגן על הקטבים, על האקלים השברירי שלנו ועל העתיד של כולנו, ולייצר מקורות תעסוקה חדשים ורווחיים בתעשיית האנרגיות המתחדשות. זה בידיים שלנו!