מפה המציגה את התחממות ישראל בשנים הקרובות
מקור: השירות המטאורולוגי הישראלי

בתחילת חודש יולי 2024 פרסם משרד האנרגיה קול קורא להתייחסות הציבור בנושא יעדי האנרגיה המתחדשת של ישראל בשנת 2035. גרינפיס ישראל הגישה את עמדתה ביחס למימוש הפוטנציאל לשילוב אנרגיה מתחדשת, תוך התייחסות נרחבת למודל "משלנו" העוסק בעידוד של רשויות מקומיות בהקמת תאגיד אנרגיה עירוני ופיתוח נרחב של תשתיות אנרגיה מתחדשת, אשר ישמשו כמנוע צמיחה, יסייעו בהפחתת יוקר המחייה, יגבירו את החוסן ויסייעו במאבק במשבר האקלים.

בנוסף, חשוב במיוחד להדגיש כי אלמנט קריטי בקביעת היעדים לאנרגיה מתחדשת, ובפרט כאשר מדובר על יעדים בטווח הזמן הרחוק, היא ההסתכלות עליהם לא כיעדים בפני עצמם, אלא כנגזרת של יעדי הפחתת פליטות גזי חממה, לפי מחויבות הממשלה בהסכמי האקלים. שכן, תכליתם של יעדי האנרגיה המתחדשת היא לאפשר לכל מדינה לעמוד ביעדים עליהם התחייבה, ולהביא למימוש מיטבי של שיתוף הפעולה הגלובלי לבלימת שינוי האקלים ומזעור הנזקים כתוצאה מאירועי מזג אוויר קיצוניים שצפויים ללכת ולהחריף בעשורים הקרובים. לכן, אין כל היגיון לבחון את העמידה ביעדי האנרגיה המתחדשת של ישראל במנותק מעמידה ביעדי הפחתת הפליטות.

יש לבצע עבודה הוליסטית, הכוללת מפת דרכים לעמידה ביעדי הפחתת פליטות בשנים 2025, 2030, 2040 ו2050, לרבות אבני דרך המבטאות את הצורך להציג הפחתה הדרגתית לאורך השנים, ותוך התייחסות לבחינת ההשפעה האקלימית של פרויקטי תשתית ודלקים חדשים.

גרינפיס תובע את הממשלה

דור האקלים תובע את הממשלה על הפרת הסכם האקלים הבינלאומי

אני רוצה לעזור