הסרטון הופק על ידי אנימטורים זוכי אוסקר עבור המאבק של ארגון הסביבה הבינלאומי להקמת רשת של שמורות טבע ימיות על פני 30% מהאוקיינוסים

משפחת טרסוב, האמא מורן, האבא ג'וזף והילדים אמה בת החמש וחצי ומיילו בן השלוש וחצי מככבים בדיבוב סרטון אנימציה חדש של גרינפיס המתאר את הקשיים והסיכונים האורבים באוקיינוס למשפחה של צבי ים.הסרטון הופק על ידי האנימטורים זוכי פרס האוסקר מבית ההפקות הבריטי אארדמן(Aardman)[1], עבור המאבק של ארגון הסביבה הבינלאומי גרינפיס להקמת רשת של שמורות טבע ימיות על פני שטחם של כ- 30% מהאוקיינוסים.  

"כולנו אוהבים את הים והחיות שנמצאות בו, אבל מעט מאוד מאיתנו מודעים ללחץ האדיר שבו חיות אלו נתונות. זה הזמן שלנו לתמוך בהן ולפעול״ (מורן טרסוב)

המשפחה מראשון לציון, הנחשבת למשפחה הפופולארית ביותר ברשתות החברתיות בישראל, נרתמה לדיבוב הגרסה העברית לצד שורה ארוכה של כוכבים בינלאומיים כמו השחקניות זוכות פרס האוסקר הלן מירן ואוליביה קולמן, השחקנית בלה רמזי ממשחקי הכס ודייויד הרבור מהסדרה "דברים מוזרים". סרטון האנימציה שנקרא "מסעו של צב"[2], מגולל את סיפורם קורע הלב של משפחת צבי ים המנסה לשוב לביתה באוקיינוס העומד בפני סיכונים הולכים וגוברים מפני שינויי האקלים, זיהום הפלסטיק החד-פעמי, קידוחים מסוכנים של דלקים מזהמים ודיג יתר.

מורן טרסוב שדובבה את תפקיד האמא של משפחת צב הים, מספרת:

"בית זה המקום החשוב ביותר שיש לנו כמשפחה, מקום המשמש כמרחב מוגן ובטוח. למרבה הצער גיליתי שזה בדיוק הדבר שאנחנו לוקחים מהצבים, הלוויתנים, הפינגווינים ועוד הרבה מאוד יצורים ימיים נפלאים. כולנו אוהבים את הים והחיות שנמצאות בו, אבל מעט מאוד מאיתנו מודעים ללחץ האדיר שבו חיות אלו נתונות. זה הזמן שלנו לתמוך בהן ולפעול לפני שייגרם נזק בלתי הפיך לחיים בים. ממש נהננו לעבוד עם גרינפיס על דיבוב הסרטון המרגש הזה. אני מקווה שהסרטון ייצר תהודה ויסייע לקרב עוד אנשים למען השמירה על הטבע והאוקיינוסים של כדור הארץ שלנו".

ד"ר יונתן אייקנבאום, מנהל מחקר ואסטרטגיה גרינפיס ישראל מסר:

"צבי הים שרדו את עידן הכחדת הדינוזאורים, אבל לא בטוח בכלל שהם יישרדו אותנו. פעילות האדם באוקיינוסים ברחבי העולם גורמת לכך ששישה מתוך שבעה מינים של צבי ים נמצאים בסכנת הכחדה וללא פעולה דחופה בנושא המצב רק יחמיר".

על מנת להגן על צבי הים וכל צורות החיים הימיים, בגרינפיס נאבקים עבור אישרור אמנה בינ"ל שתיצור רשת של שמורות טבע ימיות על פני שטחם של 30% מהאוקיינוסים ברחבי העולם עד לשנת 2030. אמנה כזאת אשר תסייע לשיקום ההרס באוקיינוסים וזוכה לתמיכה בקהילה המדעית, נידונה בימים אלו באו"ם כשהחלטה בנושא תתקבל במהלך שנת 2020.

אני רוצה לעזור