השבוע מתמקד בקריאה לערים ולמוסדות לפעול להפחתה גלובלית של מזון ממשק החי באמצעות הצעת שתי ארוחות בשבוע מן הצומח בשבוע עד שנת 2020

הקמפיין גם מתמקד בקריאה לערים ולמוסדות לפעול להפחתה גלובלית של מזון ממשק החי באמצעות הצעת שתי ארוחות בשבוע מן הצומח בשבוע עד שנת 2020. בין המצטרפות: פריז, הלסינקי, לוס אנג’לס וגם רשויות ומוסדות בישראל

יום ב’ 11.06 מציין את פתיחתושל קמפיין עולמי של שבוע ללא צריכת בשר (WMFW) אותו מובילים גרינפיס, מיטלס מאנדיי וארגוני סביבה נוספים. לצד הפנייה לציבור הרחב, הקמפיין גם מתמקד בקריאה לערים ולמוסדות לפעול להפחתה גלובלית של מזון ממשק החי באמצעות הצעת שתי ארוחות בשבוע מן הצומח בשבוע עד שנת 2020. הערים מאלמו, הלסינקי, ברן, ליברפול , לוס אנג’לס, גנט, מינכן, פריז, וורקרוז במקסיקו וערי מחוז באהיה בברזיל כבר התחייבו לפרויקט ומשמשות כדוגמא חיובית כיצד ניתן להגיש מזון צמחוני ומזין במוסדותיהן. מפה עולמית אינטראקטיבית של הערים המובילות עם דוגמאות למדיניותן ניתן להשיג כאן.

בישראל, גרינפיס פועלים השבוע יחד עם עמותת יום שני ללא בשר על מנת לרתום ארגונים לפעילות הסברתית סביב היום הבינלאומי ללא בשר. עשרות ארגונים וכל חברות ההסעדה הגדולות בארץ כבר הצטרפו לקמפיין העולמי מיטלס מאנדיי ובכל שבוע מגדילים את היצע המזון מן הצומח בחדרי האוכל ומעודדים את העובדים לבחור בו מטעמי סביבה ובריאות. ביום שני ה 11.6, היום הבינלאומי ללא בשר, יינתן דגש מיוחד במספר ארגונים שבוחרים לציין את היום, ובניהם קודאק, אפלייד מטירליאלס, מכון וייצמן, אמדוקס, קריית הממשלה תל אביב ועוד. זאת בנוסף לתקנות משרד הבריאות וחוזר מנכל משרד החינוך מחייבות מנה שבועית של קטניות מבושלות במקום בשר והנושא מיושם במספר רשויות הולך וגדל (ירושלים, אשדוד, כפר סבא, רמת השרון, רמת נגב ועוד) וכמובן במפעל ההזנה הארצי.

אלווירה חימנז, מנהלת פרויקט less is more  מגרינפיס ספרד מסבירה את הפנייה לערים ומוסדות: “ערים אחראיות על 70%  מפליטות גזי החממה ומייצגות חלק מהגופים הגדולים ביותר הרוכשים כמויות גדולות של מזון. השינוי החיובי טמון בנוער שלנו וממנו הוא יכול לצמוח, לכן ממליצה גרינפיס שבתי ספר, מכללות ואוניברסיטאות יציעו לפחות שתי ארוחות מן הצומח מדי שבוע עד שנת 2020. זה תלוי גם בכל אדם ואדם ובקהילות שלנו המחויבים לעשות בחירות תזונתיות נכונות למען הבריאות שלנו ולמען בריאות הכדור שלנו”.

לדברי מיקי חיימוביץ’, יו”ר עמותת מיטלס מאנדיי: “שילוב תזונה מן הצומח ופחות בשר אינה רק מתבקשת מהמלצות התזונה הים תיכונית של משרד הבריאות, היא גם חיונית ליצירת מערכת מזון עולמית בת קיימא. התפריט המערבי המקובל בישראל, תורם משמעותית להתחממות הגלובלית, צורך כמויות מים, שטח ודלק רבים, גורם לזיהום קרקע ומים ופוגע בסביבה ובמגוון המינים – והוא אינו בריא לנו. היום היצע המזון מן הצומח טעים ואטרקטיבי, צריך רק לנסות. אנחנו מברכים את גרינפיס על הצטרפותו למאבק לקידום תזונה מבוססת צומח ותומכים ביום הבינלאומי ללא בשר, שיש בכוחו לשבור הרגלים ולעודד אנשים נוספים לבחור באופן קבוע, לפחות פעם בשבוע, לוותר על הבשר”.

על פי דו”ח שארגון גרינפיס פירסם יש להפחית את ייצורם וצריכתם של בשר ומוצרי חלב בעולם ב-50% עד שנת 2050 על מנת להימנע משינוי אקלים מסוכן. שינוי הרגלי התזונה שלנו מצריכה אינטנסיבית של בשר לצריכת מזון לא מעובד מן הצומח חיוני גם עבור הבריאות שלנו. צריכה מרובה של בשר אדום משויכת למחלות הסרטן, הלב, השמנת יתר וסוכרת. חמישה מיליון מקרי מוות מדי שנה — כתשעה אנשים המתים מדי דקה — אותם ניתן למנוע עד שנת 2050, אם אנשים בכל רחבי העולם יאמצו הרגלי תזונה בריאים יותר הכוללים יותר ירקות וקטניות ופחות בשר.

סוף

אני רוצה לעזור