הפגיעה הכלכלית הנלוות למשבר הקורונה היא חסרת תקדים בהיקפה. כעת, ממשלת ישראל, כמו ממשלות רבות בעולם, נאלצת להכניס את היד עמוק לכיס על מנת לחלץ את המשק מהבוץ. 

ניסיון העבר מלמד שממשלות מעניקות בעת משברים הטבות בסכומי עתק דווקא לתאגידים, ובכללם תאגידים מזהמים ולא לאלו החשופים ביותר לנזקי המשבר: שכירים, עסקים קטנים, קשישים ועוד. 

ממשלת ישראל מיטיבה מזה שנים עם התעשיות המזהמות ביותר במשק ובצל משבר הקורונה, זה שוב קורה.

כך גם יצחק תשובה וקבוצת דלק נהנים מהטבות מפליגות מהמדינה, שנים שהוא משקיע את כספי הפנסיה שלנו* בפיתוח שדות גז ונפט בארץ ובעולם, תוך סיכון כלכלי גבוה ותרומה לזיהום האוויר ולהחרפת משבר האקלים. 

משבר הקורונה קירב את הקץ: ריסק את שוק הנפט העולמי ומביא את קבוצת דלק על סף קריסה. למרבה הצער, המדינה כבר נחלצת לעזרתו של תשובה והחליטה להעניק לו מתנה בסך 270 מיליון ש"ח לבנית הצינור להובלת הגז למצרים.

הגרוע אולי עוד לפנינו: הזרמה ישירה של כספי ציבור כדי לחלץ את תשובה מהבוץ, בפעם שעברה התספורת עלתה לנו 1.4 מיליארד ש״ח. הסדר חוב נדיב נוסף יגרום לכולנו להקריב חלק מהפנסיה, מהעתיד שלנו.

עכשיו זה הזמן לבחור: האם אנחנו מחלצים את תאגידי העבר או בונים יחד את העתיד

לא לחילוץ תאגידים מזהמים,    

לא ליד חופשית לשוק לסכן את כספינו בהשקעות בהם

כן לחילוץ אנשים, לעזרה לחשופים ביותר

כן, להידוק הרגולציה ולאיסור השקעות בלתי אחראיות בדלקים מזהמיםכן למעבר לכלכלה דלת פחמן וצודקת כדי להיטיב עם הציבור ולהתמודד עם משבר האקלים וזיהום האוויר.