קיימות ככלי לחוסן נפשי

מדריך לקיימות ככלי לחוסן נפשי

הכנו עבורכם מדריך פשוט ובו מגוון המלצות על  הרגלים קטנים, הקשורים להתייחסות מיטיבה לסביבה ולעצמנו, אשר עשויים לתמוך ולו במעט בחוסן הנפשי שלנו דרך התמקדות בעשיית טוב בעולם.

למדריך המלא

כולנו עוברים בתקופה האחרונה ימים קשים וסוערים. הכאב, הפחד והדאגה לא נותנים מנוח, והימים מרגישים כמו משא כבד. רבות נכתב על החשיבות של נשימה, קרקוע ועשייה בשביל לתמוך בחוסן הנפשי. הרגלים של בריאות, של דאגה לעצמנו ושל עשיית טוב לאחר יכולים לחזק אותנו פיזית ונפשית, אפילו אם הם קטנים ונקודתיים.

הכנו עבורכם מדריך פשוט ובו מגוון המלצות על  הרגלים קטנים, הקשורים להתייחסות מיטיבה לסביבה ולעצמנו, אשר עשויים לתמוך ולו במעט בחוסן הנפשי שלנו דרך התמקדות בעשיית טוב בעולם. אנו ממליצים לבחור הרגל אחד, להתמקד בו, ולהתייחס אליו לא רק כאל פרקטיקה סביבתית אלא כסוג של תרגול רוחני קטן. 

מאחלים לכולנו ימים שקטים ורגועים, 

משפחת גרינפיס ישראל. 

ועידת האקלים של האו"ם COP-28, שהתקיימה השנה בדובאי, הגיעה לסיומה בהצלחה חלקית

More than 65 activists at COP28 held up yellow balloons illuminated by hand lights to spell out the word 'Yalla!', the Arabic word meaning “come on!”, symbolising the urgent call for action. Banner from the Artivist Network.

עם סיום ועידת האקלים, היעד לו קיווה גרינפיס, כמו גם ארגוני סביבה, אקלים וזכויות אדם ברחבי העולם, הוא לקריאה ברורה, העומדת בהלימה עם מדע האקלים והמאמץ להגבלת ההתחממות מתחת ל-1.5 מעלות: עצירה מוחלטת של פיתוח פרויקטי דלקים חדשים, תוך הפחתת תלות הדרגתית אך עקבית במתקנים קיימים – יעד שלא הושג. בכל זאת, נרשם הישג כאשר הושגה הסכמה על קריאה ראשונה מסוגה בנוסח הסופי ל״מעבר מדלקי מאובנים״. התקווה היא שהצהרה זו תעשה את תפקידה באיתות לתעשיית הדלקים העולמית, שעידן הדלקים המזהמים הגיע לקיצו, ובהנעת 130 המדינות ברחבי העולם, החתומות על ההסכם, לפעול להאצה מאסיבית במעבר לאנרגיה מתחדשת, אגירה ועידוד חיסכון משמעותי באנרגיה. על מנת להבטיח שההצהרות יהפכו למעשים, נדרשת עבודה רבה. אנחנו נמשיך לפעול כאן בישראל לקידום נרחב של מעבר אנרגטי ויישום פתרונות, וניאבק ביוזמות לחיפושי גז ונפט בישראל, שמקומן עבר מהעולם.

ועידת האקלים העולמית ה-28

ריכוז מידע בנושא ועידת האקלים העולמית המתכנסת בשנת 2023 בדובאי

למידע נוסף

על איזה פתרון חדש ומופלא דיברו 475 לוביסטים בדובאי? 

מזה עשורים רבים, עוסקות חברות הדלקים בבחישה בלתי פוסקת מאחורי הקלעים של כל מנופי ההשפעה המצויים בהישג ידן, פעמים רבות מבלי שנרגיש בכך כלל. נמצא אותן בבתי ספר ומוסדות להשכלה גבוהה, נגלה שהן נותנות החסות לקבוצות ספורט ואירועי ספורט בינלאומיים, נראה את סמליהן מתנוססים על קירות בתערוכות במוזיאונים ועוד. כך, בשקט, ללא כל הפרעה, ממשיכות חברות הנפט, הגז והפחם, לשכנע אותנו בחיוניותו של המודל הכלכלי, מחרב האקלים, שלהן – זה שהפך אותן לחלק מהחברות הרווחיות בהיסטוריה.

בוועידת האקלים של האו״ם, שנערכה בדובאי, COP-28, השתתפו לא פחות מ-2,456 לוביסטים של חברות דלקים,  במטרה להשפיע על קבלת החלטות, אשר עלולות להיות הרות גורל לתעשייה. 475 לוביסטים קידמו פתרון בשם לכידת פחמן (Carbon Capture and Storage (CCS), טכנולגיה בלתי מוכחת, אשר מדענים מזהירים מפניה, שלא רק שלא תמנע את התחממות כדור הארץ אלא אף עשויה להחריף את המצב.  אז מהי אותה טכנולוגיה וכיצד היא מקודמת?

ארגוני האקלים מחבקים את משפחות החטופים

צילום: עופר מריאש

כמה מאות נציגי תנועות אקלים וארגוני אקלים, בהם החברה להגנת הטבע, גרינפיס ישראל, מגמה ירוקה, אדם טבע ודין, חיים וסביבה, הרשת הירוקה, שומרי הבית, צלול, אקואושן ועוד, קיימו השבוע ביום זכויות האדם, בכיכר החטופים בתל אביב, עצרת תמיכה במשפחות החטופים. במסגרת העצרת הם נפגשו עם כמה מהמשפחות ויצרו מיצג גדול של שמש, ממטריות צהובות, שעליהן נכתב bring our sunshine back.

"אנחנו מחבקים את המשפחות וקוראים לשחרורם של החטופים במיידי", מסבירים יוזמי האירוע, מטעם ארגוני אקלים ותנועות אקלים. "מוטלת עלינו החובה לעמוד לצד המשפחות, שממתינות במתח מורט עצבים, ליקיריהן. מטרת המיצג, היא להעביר מסר – כל חטוף הוא עולם ומלואו וקרן שמש ליקיריו, ולכולנו. כמו שהשמש מסמלת בעולם האקלים והסביבה את הטוב ואת המחר – כך גם שובם של החטופים".

תרומה לגרינפיס ישראל מוכרת ברשויות המס בישראל ובארה״ב

לקבלת כל העדכונים שלנו למייל