מה עשינו השנה בזכות התמיכה שלכם?

גרינפיס ישראל הוא חוליה חשובה בתוך ארגון בינלאומי גדול, ללא כוונות רווח, הפועל למען איכות הסביבה. 

גם בשנת 2022 לא נרתענו מלחשוף באמצעות יחידת התחקירים שלנו קשרי הון שלטון, למחות ולפעול נגד החלטות ממשלתיות לא לגיטימיות ולהוביל לשינוי. 

גרינפיס ישראל – אקטיביזם בפעולה. רואים רחוק, רואים ירוק. 

הצטרפו לקהילת התומכים שלנו, ויחד נפעל למען עולם טוב יותר.

השנה שלנו בתמונות

A glimpse into the life of a Sperm whale.

שנת 2022 היתה עוד שנה קשה לרבים מאיתנו. העולם ניסה לחזור לשגרה נורמלית, אבל המשמעות של "נורמלי" השתנתה עבור רבים. השנה, חזינו בזעמו של הטבע במלוא כוחו: גלי חום שוברי שיאים באירופה, אפריקה, אמריקה וסין חוללו שריפות ובצורות ואף גרמו למקרי מוות, וכן – להתייבשות של אגמים ונהרות ברחבי העולם; פקיסטן חוותה את אירוע ההצפה החמור ביותר אי פעם, שהציף שליש מהמדינה והשפיע על חייהם 33 מיליון בני אדם.

אנחנו חיים בצלו של מצב חירום אקלימי ואנחנו חייבים לפעול במהירות ובעוז כדי להציל את כדור הארץ עליו אנחנו חיים למען הדורות הבאים. יחד עם הרצון העז של אקטיביסטים ואקטיביסטיות, מתנדבות ומתנדבים, אנחנו עדיין יכולים להשפיע ולדחוף את הממשלות שלנו לנקוט בפעולות דחופות למען האנושות.

אחד העקרונות שמנחים את עבודתנו בגרינפיס הוא תיעוד של עוולות סביבתיות, של היופי המופלא סביבנו ושל פעולות אמיצות של אנשים שהחליטו לפעול. אספנו עבורכם מקבץ מהתמונות האלו שהן רק מבחר קטן מתוך שלל הדברים אותם תיעדנו השנה. כנסו לצפות באוסף המלא ומעורר השראה  ולחוש תקווה והשראה מהמאבקים הבלתי פוסקים למען האנושות וכדור הארץ.

לבלוג המלא

איך יכול להיות שאמריקה קופאת כשהעולם מתחמם?

באפלו, ניו-יורק השבוע

סופת שלגים וגל קור קיצוני היכו השבוע באמריקה הצפונית והותירו כ-2 מיליון איש ללא גישה לחשמל עם טמפרטורות שהגיעו באיזורים מסויימים ל 56 מעלות מתחת לאפס! בזמנו, ניצל הנשיא טראמפ אירועים כאלו על מנת לשאול בלעג: איך זה יכול להיות שהעולם מתחמם אם כל כך קר בחוץ? אז מה קורה באמת? איך יכול להיות שבעידן של שינוי אקלים יורד כזה שלג? התשובה נעוצה בשתי הבחנות בסיסיות שצריך להכיר על מנת להשיב לאותם מכחישים: הבחנה בין מזג אוויר לאקלים והבחנה בין אפקט החממה לשינויי אקלים.

מוזמנים לקרוא על כך עוד בבלוג שכתבנו 

מוזמנים גם להאזין בספוטיפיי לד״ר יונתן אייקנבאום בראיון בגלי צה"ל על החורף הישראלי שמתקצר

אני רוצה לעזור

המלצת קריאה: עטיפות פלסטיק מציפות את מדפי הסופרמרקטים

בכל שנה מיוצרים בעולם כ-400 מיליון טונות של פלסטיק. מחצית מהם מיועדים לשימוש חד פעמי ויותר משליש מהם משמשים לאריזות; בהן אריזות מזון, משקאות ומוצרים נוספים לשימוש ביתי. פלסטיק מקיף אותנו מכל עבר גם ברשתות השיווק ובמכולות, ולמרות המודעות העולה לנזקי הפלסטיק לסביבה ולבריאות, יוצרו בישראל ב-2021 כ-170 אלף אריזות – עלייה של 5% מהשנה הקודמת.

כצרכנים, אנחנו נחשפים למגוון רחב של פלסטיק בסופרמרקטים, החל מניילון נצמד שעוטף כרובית, דרך אריזות קטנות של אבוקדו בשל או קופסאות שרי זעירות ועד לשקיות מרשרשות של עשבי תיבול או פיצוחים באריזת ואקום – כולם מוצרים שניתן וכדאי לקנות בתפזורת.

כ-85% מהאריזות המיוצרות מסיימות את חייהן לאחר שימוש קצר במטמנות או אתרי פסולת בלתי מורשים, מהם הן זולגות לשטחים פתוחים ומקורות מים. בהתחשב בעובדה שייצור הפלסטיק (והאריזות) צפוי לשלש את עצמו עד אמצע המאה, זה ממש הזמן לדרוש ממקבלי ההחלטות מעבר לכלכלה מעגלית אמיתית ומודלים רב פעמיים.

לכתבה המלאה

אני רוצה לעזור

הצטרפו אלינו בהפגנה למען צדק עבור נפגעי מפעל המלט ״נשר״ ברמלה

מפעל המלט ״נשר״ ברמלה בבעלותו של האוליגרך והבעלים של ערוץ 13, לן בלווטניק, זוכה כבר שלוש שנים ברציפות בתואר המפוקפק "המפעל הפרטי המזהם ביותר את האוויר במדינת ישראל". השנה, נקנס המפעל ב-6 מיליון ₪ על חריגה בהיתר פליטה, ובמחצית השנייה של 2022 התקיימו יותר מ- 50 תקלות, שהמפעל דיווח עליהן – זאת, מבלי לכלול דיווחים ומדידות מצד התושבים באזור. תקלות אלו כוללות: שחרור של מתכות כבדות רעילות, תחמוצות חנקן הפוגעות במערכות הנשימה, וחלקיקים מסרטנים הנפלטים לאוויר.

הנזק הבריאותי, שגורם המפעל, מוערך על ידי המשרד לאיכות הסביבה במאות מיליוני שקלים בשנה. בבדיקה שביצע משרד הבריאות השנה התגלתה בקרב תושבי רמלה ובלוד, עודף בתחלואת סרטן. הימצאותו של מפעל נשר בלב אוכלוסייה הוא תולדה של חוסר הבנה היסטורי של השפעות זיהום אוויר על בריאות האנשים. 

השפעתו המזיקה של מפעל נשר ידועה היטב לכל הרשויות  אך במקום להגביר את הפיקוח והאכיפה נגדו או למצוא פתרונות כמו העתקת המפעל, ממשיכה המדינה לסבסד את פעילותו המזיקה, ושומרת על מעמדו כמונופול, על ידי הצבת חסמים ליבוא של מלט מחו"ל, ואיננה מקדמת מהלכים לפתרון למזעור הנזקים האדירים, שהמפעל גורם לתושבי רמלה והאזור. 

ביום שישי הקרוב, 30.12.22, בשעה 10:00 – תתקיים הפגנה מול המפעל בהובלת "פורום תושבים למען אוויר נקי סביב נשר – רמלה" מוזמנים להצטרף, אנחנו נהיה שם.

לדף הארוע

עוצרים את קידוחי הנפט בערבה

״שדה איה״ בו מתוכננים קידוחי נפט בערבה (תיעוד: אלעד איבס / גרינפיס)

בזמן שמתענגים על מזג האוויר היפה שפוקד אותנו, כדאי לזכור שבכל זאת מדובר בחודש דצמבר. בחודש דצמבר אמור החורף להיות בעיצומו, אבל השנה עדיין לא זכינו לראות ימים חורפיים באמת. אמנם מזג האוויר בישראל הפכפך לעתים, אבל מזג האוויר הנוכחי דווקא ממחיש יפה את תחזיות שינויי האקלים, לפיהן החורף שלנו צפוי להתקצר בלא פחות מ-50%. 

לפי פרופ' קולין פרייס, ראש מיזם האקלים באוניברסיטת תל אביב: "העניינים מתדרדרים הרבה יותר מהר מהצפוי. ההערכה של המדענים לא היתה מספיק דרמטית, ובגלל תת־ההערכה סברו כולם שיש יותר זמן לפעול לעומת הזמן שיש לנו בפועל. היום ברור שההתחממות הגלובלית מתרחשת כאן ועכשיו." מוזמנים לקרוא על כך בכתבתה המצוינת של נטע אחיטוב במוסף הארץ.

אני רוצה לעזור

נותרו עוד מספר ימים עד סוף השנה. זאת ההזדמנות שלך לתרום, להשפיע ולקבל זיכוי במס. 

לקבלת כל העדכונים שלנו למייל