פעילי גרינפיס מחו נגד תכנית האקלים החדשה מול בית הנשיא בירושלים

ביום שני הגיעו פעילי גרינפיס וארגונים נוספים, למחות מול בית הנשיא בירושלים נגד תכנית האקלים עליה הכריזה הממשלה, כמו גם בדרישה לחוקק חוק אקלים חזק. המחאה נערכה במקביל לקבלת הפנים של המשלחת הישראלית לוועידת האקלים הבינלאומית של האו"ם (COP 26) בבית הנשיא. הפעילים ערכו מיצג מחאה בהשתתפות נגנים ובו הם עומדים על קוביות קרח ענקיות המדמות את הקטבים הנמסים כשמסביב לצווארם כרוכים חבלי תלייה ומאחוריהם ניצב שלט מחאה בו כתוב "העתיד שלנו תלוי בפעולות שלכם". 

עד כה ישראל נכשלה בעמידה בכל אחד מיעדי האקלים (הצנועים מאוד שלה) עליהם חתמה במסגרת הסכמי פריז. לא רק זה – ממשלה שמקדמת גגות סולאריים ביד אחת וביד השניה פותחת את הים התיכון לחיפושי גז ונפט לייצוא היא לא פחות מצבועה. ישראל, הממשיכה לפתח את התעשייה הפוסילית ומסרבת להתחייב על הפחתה של לפחות כמחצית מפליטות גזי החממה שלה לשנת 2030, היא חלק מהבעיה ולא מהפתרון. רה"מ בנט יגיע לועידת האקלים הבינלאומית עם מילים גבוהות ובידיים ריקות. מוכרחים להכריז על מצב חירום אקלימי-אקולוגי ומדינת ישראל חייבת להקפיא ולבטל כל פרוייקט חדש של גז או נפט, לרבות חיפושים בים התיכון, הסכם קצא"א, הפקת נפט מפצלי שמן והקמת תשתיות כמו תחנות כוח וצינורות להולכת גז ונפט.

בא לך לעזור עם סייבראקטיביזם?

בצורת בהודו (תיעוד: גרינפיס)

מצד אחד שרת האנרגיה מתפארת בהצהרות על אנרגיה סולארית ומצד שני היא מקדמת אנרגיית גז פחמן מזהם.
אז השקנו מחולל חדש שיעזור להסב את תשומת לבה של שרת האנרגיה בקלות: תבחרו את הרשת החברתית שאתם אוהבים, תבחרו את התגובה המתאימה – תדביקו אותה בפוסט – וסיימתם!

לחץ של הרבה אנשים יעזור לנו לסיים את הגרינווש של משרד האנרגיה.רוצים לעזור עם אקטיביזם קל ופשוט מהספה?בואו תעזרו לשרת האנרגיה להפסיק לטרפד את חוק האקלים! >> https://act.gp/karinelharar

בוחרים לא להיכחד

מוכנים להיכחד? 🤔

סרטון חזק ביותר שיצרו באו״ם 😎

דיבוב: גורי אלפי

לקראת ועידת האו"ם: גרינפיס מזהירים מפני קיזוזי פחמן שייאפשרו לתאגידים להמשיך לזהם

קיזוז פחמן משמעותו להמשיך לזהם. צילום: גרינפיס גרמניה

אחד הנושאים שעתידים לעלות בועידת גלזגו שתיפתח בשבוע הבא, הוא שוק קיזוזי הפחמן. הבעיה הגדולה של קיזוזי הפחמן היא העובדה שהם לא מספקים את הסחורה שהם מבטיחים – הפחתה בכמות פליטות הפחמן המגיעות אל האטמוספירה וגורמות להתחחמות כדור הארץ. במקום זה, שוק קיזוזי הפחמן, העתיד לגדול עד 2030 לשווי של כ-50 מיליארד דולר, הוא הסחת דעת מהפתרונות האמיתיים למצב החירום האקלימי והאקולוגי ובראשם סיום עידן הדלקים הפוסיליים – המקור העיקרי לפליטות גזי חממה המלהיטים את כדור הארץ. תאגידים מזהמים משתמשים בשוק קיזוזי הפחמן כדי להמשיך עסקים כרגיל, בזמן שאף פתרון – כולל נטיעת עצים, שימור מערכות טבעיות, ייעור מחדש, חוות סולאריות או כל פרויקט ירוק אחר, אינו יכול להחליף השארה של הפחמן הפוסילי באדמה מלכתחילה.

בבלוג חדש אנחנו מספרים מה זה בכלל קיזוזי פחמן, למי זה טוב ולמי ממש לא (ספויילר – לנו) ומה באמת צריך לעשות כדי להבטיח עתיד טוב וירוק לכולנו.

מבקר המדינה קובע: ישראל כושלת מול משבר האקלים ומסכנת את אזרחיה

בדוח החריף עולה תמונה עגומה אך לא מפתיעה – ישראל מפגרת באופן משמעותי בטיפול ובהיערכות לשינויי האקלים שהשלכותיהם כבר מורגשות. למעשה, ישראל מהווה אחת מ-20 מדינות בלבד שעדיין אינן פועלות על בסיס תוכנית היערכות לאומית ומתוקצבת, כאשר 84% מהגופים הציבוריים אינם מוכנים להתמודדות עם שינויי האקלים. בעוד שיעדי האקלים של ישראל הם הנמוכים במדינות ה-OECD, היקף פליטות גזי החממה בישראל דומה למדינה בגודל בינונית והיא ממוקמת בשליש העליון של המדינות בעלות הפליטות הגבוהות ביותר לנפש מבין מדינות ה-OECD.

"משבר האקלים הוא לא עוד נושא סביבתי בעל השפעות מוגבלות" כתב המבקר "אלא משבר שההיערכות המדינתית אליו היא מרכיב מרכזי באסטרטגיה הלאומית לחיזוק החוסן הציבורי, ונוגע בכל תחומי החיים – בכלכלה, בבריאות, בתחבורה ועוד." מסקנתו העיקרית של הדוח היא כי ישראל אינה ערוכה למשבר האקלים ולמרות העלייה בתכיפותם וחומרתם של אסונות ואירועי מזג אוויר קיצוניים, גם ברמה המקומית, עדיין לא חל שינוי תפיסה במדיניות הישראלית בנוגע לנושא זה.

אנחנו מברכים על יציאתו של הדוח, הראשון מסוגו בעולם, ומקווים כי מסקנותיו והמלצותיו יתקבלו במלואן ובהקדם האפשרי על ידי ממשלת ישראל.

שנה רביעית ברציפות: קוקה קולה היא מזהמת הפלסטיק הגדולה בעולם

מעל 11,000 מתנדבים שהשתתפו בניקוי חופים ב-45 מדינות מצאו במהלכם כמעט 20,000 מוצרים של חברת קוקה קולה, יותר מזיהום הפלסטיק של שתי החברות המזהמות שאחריה, יחד. על פי קואליציית Brake Free from Plastic בה אנחנו חברים, זוהי השנה הרביעית ברציפות שקוקה קולה נמצאה מזהמת הפלסטיק הגדולה בעולם. אחריה נמצאת חברת פפסיקו ובמקום השלישי תאגיד יוניליוור. חברות אלה מצהירות שהן פועלות מול משבר הפלסטיק אך בפועל ממשיכות להשקיע בפתרונות שווא הנוחים להן, בזמן שהן משלבות כוחות עם חברות הדלקים הפוסיליים. בהתחשב בעובדה ש-99% מהפלסטיק מיוצר מדלקים מזהמים, תעשיית הפלסטיק אחראית לא רק לזיהום הפלסטיק אלא גם להחרפת משבר האקלים. על התמכרותם של תאגידים אלה לאריזות פלסטיק חד פעמיות להסתיים ועליהם לנתק את התלות ההרסנית בחברות הדלקים הפוסיליים.

ההרס באמזונס נמשך ומאיים על השבטים הילידיים בברזיל

הרחבת תעשיית הבקר וגידולי הסויה, ממשיכה להעלות את היקף הבירוא באמזונס ולאיים על הישרדותן של הקהילות הילידיות בברזיל. נתונים חדשים מניטור היערות אותו מבצע גרינפיס ברזיל, מראים גל חדש של הרס על אדמותיו של שבט הקאריפונה במדינת רונדוניה. בירוא היערות הופך אדמות יער למרעה בקר ולשטחי גידול סויה. במהלך השנה האחרונה בוראו באופן לא חוקי 8500 דונם בשטחיהם של אנשי הקאפירונה. העלייה בפלישה לשטחי מוגנים מקושרת באופן ישיר לחוק שעבר בפרלמנט רונדוניה באפריל, המפחית את שטחם המוגן של שבט הקאפירונה ביותר מ-2.2 מיליון דונם. בנוסף, מתכננת הממשלה לשנות את הסטטוס של חלק משטחי היער ובכך להפוך אותם לאדמה חקלאית, עם השלכות הרסניות. כדי לצמצם ככל הניתן את השפעותיו של משבר האקלים, על ממשלות להרחיב את שטחי השמורות המוגנות ולא להקטין אותן בעבור פיתוח חקלאי או תעשייתי דורסני.

זה הזמן לפעול: בואו ביום שישי למצעד האקלים

מבקר המדינה קבע שישראל לא ערוכה ולא מתכוננת למשבר האקלים.  

אנחנו חייבים להרים קול זעקה רמה, חדה וברורה, למוסדות המדינה להכריז באופן מיידי על מצב חירום אקלימי-אקולוגי ולחוקק חוק אקלים עם שיניים שימנע קטסטרופה.

יומיים לפני ועידת האקלים הבינלאומית בגלזגו, אליה יטוס ראש הממשלה, אנחנו מגיעים לכיכר רבין למפגן עוצמה של התנועה הסביבתית ולדאוג שהמדינה תבין את אחריותה ותפעל מהר ככל הניתן על מנת למנוע את האסון המתקרב.

זה הזמן להצביע ברגליים – כולנו באים למצעד האקלים.יום שישי, ה – 29.11, 09:30, כיכר רבין

#זההזמןלפעול

לקבלת כל העדכונים שלנו למייל

אני רוצה לעזור