עוד הישגים מול מכונת התעמולה של תעשיית הדלקים המאובנים

מחאת גרינפיס בלובר בפריז

לאחר שנים של הפצת דיס-אינפורמציה בגוגל וברשתות החברתיות, החל מהחודש הבא גוגל לא תאפשר פרסום שיופיע עם תכנים הסותרים את הקונצנזוס המדעי בדבר משבר האקלים והגורמים לו. החברה הכריזה כי היא מתכוונת לאסור פרסומים בגוגל וביו-טיוב הממעיטים בחומרת המשבר, מתייחסים אליו כהונאה או מכחישים את הקשר בין פליטות גזי חממה ופעילות אנושית לשינויי האקלים. בזמן שאנחנו מברכים על החלטתן של ענקיות הטכנולוגיה, זה רחוק מלהספיק כדי להתמודד עם הכמות האדירה של מידע שגוי, גרינוושינג והכחשת אקלים בפלטפורמות השונות. 

באירופה, בית המשפט בהאג אסר על פרסומי חברות פוסיליות בתחנות אוטובוס וחשמלית, כולל חברות תעופה וכלי רכב עם מנוע בעירה פנימי. בשבוע שעבר עידכנו אתכם שגרינפיס ו-20 ארגונים נוספים ביבשת קוראים לחקיקת חוק שיאסור על חברות דלקים פוסיליים לפרסם את העסקים ההרסניים שלהם וכבר אנחנו מתחילים לראות תזוזה בשטח. במקביל, בפריז מחו פעילי גרינפיס מול מוזיאון הלובר על שיתוף הפעולה עם חברת האנרגיה "טוטאל".

האו"ם קובע – גישה בסיסית לטבע זכות אדם

בצורת בהודו (תיעוד: גרינפיס)

מועצת זכויות האדם של האו"ם החליטה להכיר בסביבה בריאה כזכות אדם בסיסית. היא גם מינתה בפעם הראשונה נציג בכיר בנושא משבר אקלים וזכויות אדם. ההחלטה התקבלה ברוב של ארבעים ושלוש כאשר ארבע מדינות נמנעו: רוסיה, הודו, סין ויפן. להחלטה אין תוקף משפטי מחייב אך היא מהווה אבן יסוד נוספת בהתפתחותו של המשפט הסביבתי הבינלאומי. בין השאר, היא עשויה לתת רוח גבית לתביעות אקלים שגם ככה זוכות לתהודה הולכת וגוברת. בשעה של משבר סביבתי אקולוגי הולך ומחריף צעד זה מבורך וצריך להיות בסיס לכינון אתיקה של אחריות כלפי הטבע והדורות הבאים.

אין לנו זמן לקיזוזי פחמן – גרינפיס ומאות ארגונים קוראים לא לאפשר קיזוזי פחמן

גרינפיס, יחד עם 170 ארגונים, יצא ביוזמה הקוראת לאסור על קיזוזי פחמן המאפשרים למזהמים הגדולים בעולם, להמשיך עם התוכניות העסקיות שלהם כרגיל ולהעמיד בסכנה יעדי אקלים גלובליים. שוק הפחמן הגלובלי צפוי להיות בשווי של 50 מיליארד דולר עד סוף העשור אבל בפועל – קיזוזי פחמן אינם מפחיתים את הפליטות ורק מעכבים פעולות אמיתיות מול משבר האקלים ובראשן סיום עידן הדלקים הפוסיליים. מודל קיזוז הפחמן מאפשר לחברות לקנות את שווי הפליטות שלהן על ידי נטיעת עצים או השקעה בפרויקט סולארי, ובו בזמן מאפשר להן להמשיך לזהם ללא הפרעה. אין לנו זמן לקיזוזי פחמן – על כל החברות להפסיק את השקעתן בגז, נפט או פחם ולא לבזבז את הזמן על גרינווש ופתרונות שווא.

(כמעט) כל מה שצריך לדעת לקראת ועידת האקלים הבינלאומית בגלזגו

מחאת גרינפיס בלב ים נגד כריית עומק

בנובמבר הקרוב, תתכנס בגלזגו ועידת האו"ם ה-26 במספר. לאחר שנדחתה בשנה בשל מגפת הקורונה, תתקיים סופסוף הועידה שתיזכר בספרי ההיסטוריה כועידה שבה יוחלט על גורלו של העולם, לא פחות. לאחר עשורים של דיבורים, דו"ח ה-IPCC (הפאנל הבין-ממשלתי לשינויי האקלים) האחרון שיצא לפני כחודשיים מבהיר כי ללא שינויים מרחיקי לכת, לאנושות צפוי עתיד קודר במיוחד. COP26 היא הנקודה בה שינויים אלה צריכים להתחיל, ולצבור תאוצה במהירות.

מדוע ועידת האקלים הקרובה בגלזגו היא קריטית? מה זה בכלל COPׂ? האם אפשר לעצור את התחממות כדור הארץ? איפה אנחנו עומדים מבחינת התחייבויות קיימות ומה עם ישראל בכל הסיפור הזה? על כל אלה ועוד בבלוג החדש שלנו.

לקריאת הבלוג המלא

ניצחון: גור(טקס) נפטרים מהכימיקלים הרעילים

חברת הטקסטילים גור, המייצרת את גורטקס, סט חומרים שפותחו בחברה למוצרים עמידי מים (גשם) ויכולות נידוף (זיעה), הודיעה על שינוי משמעותי בטכנלוגיית הייצור שלה שלא תכלול יותר כימיקלים מסוג PFC שבין היתר גם מסרטנים. מוצרים ראשונים בטכנולוגיה החדשה צפויים ב-2022. כבר לפני עשור, יצאנו בגרינפיס לקמפיין הקורא לחברות האופנה לנקות את שרשראות האספקה שלהן מכימיקלים רעילים כאשר קבוצת החומרים PFC היא בין הראשונות שיש להפסיק את השימוש בה.

פרסי הנובל של 2021 מראים את חשיבותם של מדעי האקלים וחופש העיתונות

מקור: טקס פרסי נובל

3 מדענים זכו השנה בפרס הנובל לפיזיקה, על עבודתם בתחום מודלים אקלימיים והבנת מערכות פיזיקליות מורכבות. ועדת הנובל כתבה בהחלטתה כי המדענים סיוקורו מאנאבה וקלאוס האסלמן, הניחו במחקרם את היסודות להבנת מערכות האקלים של כדור הארץ ואת הדרכים בהן משפיעה עליהן האנושות. התיאורטיקן ג'יורג'יו פאריסי זכה בפרס על תרומתו המהפכנית להבנת מערכות כיאוטיות. שבועות ספורים לפני התכנסותה של ועידת האקלים העולמית ה-26, שולחת ועדת פרסי הנובל מסר ברור למנהיגי העולם – מודלים אקלימיים מעוגנים היטב במדע הפיזיקלי. בשיחת טלפון לאחר זכייתו אמר פאריסי כי "למען הדורות הבאים, זה ברור שעלינו לפעול עכשיו ובמהירות."

פרס נובל לשלום הוענק לעיתונאי הרוסי דמיטרי מוראטוב, העורך הראשי של העיתון "נובאיה גאזטה", עיתון שמזה עשורים עוסק בחשיפת שחיתויות שלטוניות ברוסיה ובהפצת מידע עצמאי בנוגע לסוגיות סביבתיות. בשנת 2020, חקרו פעילי גרינפיס רוסיה יחד עם עיתונאים מנובאיה גאזטה את דליפת השמן הגדולה בנורליסק. למרות לחצים ואיומים שהופעלו על העיתונאים והפעילים, דגימות שנלקחו מהאזור המזוהם והתחקיר המלא שהתפרסם בעיתון, הביא לכך שהחברה האחראית לדליפה קיבלה את הקנס הגבוה בתולדות רוסיה על פשע סביבתי. החלטת הועדה מראה כי עיתונות עצמאית חיונית לא רק כדי להעלות מודעות לבעיות סביבתיות אלא גם כדי לגרום לאחראים להן לקחת אחריות.

מצעד האקלים 2021

לאחר שנת קורונה האירוע הגדול והמשמעותי ביותר של התנועה הסביבתית נמצא מעבר לפינה. המצעד יתקיים ב- 29.10.21 בשעה 09:00 בכיכר רבין. משתתפות המצעד יקראו להכרזה מדינית על מצב חירום אקלימי – אקולוגי, רגע לפני ועידת האקלים הבינלאומית החשובה בגלזגו סקוטלנד (COP26).
זה הרגע להזמין את המשפחה החברים והקהילות שלכם בקריאה חסרת תקדים לממשלת ישראל לפעול. בואו נדאג שכולם שם! 
רוצים לעזור בהפקה? הצטרפו לקבוצה.

לקבלת כל העדכונים שלנו למייל

אני רוצה לעזור