האם ישראל בדרך החוצה מהסכם האקלים?

בהתאם להתחייבות ישראל במסגרת הסכם פריז לאקלים ולהצהרת ראש הממשלה נתניהו בוועידת האקלים בתחילת דצמבר, המשרד להגנת הסביבה הכין הצעת מחליטים למעבר לכלכלה דלת פחמן – תוצאה של תהליך בן שנתיים שהוביל יחד עם משרדי ממשלה אחרים וארגוני חברה אזרחית.

על אף המחויבות המדינית לאשר תכנית ברוח זו עד לסוף שנת 2020, והבשורה הסביבתית, הכלכלית והחברתית שטומנת בחובה התכנית, משרד האנרגיה בראשות שטייניץ מתנגד לסעיפים מרכזיים בהצעה – בין השאר הוא לא מסכים להכניס את בחינת השפעתן של תשתיות גז ונפט חדשות על האקלים כחלק מתהליך אישורן. על ידי כך הוא מאיים להפוך את ישראל לאחת המדינות היחידות במערב ללא תוכנית מחייבת למעבר לכלכלה דלת פחמן.

בימים אלה מתקיים משא ומתן על עתידה של תוכנית זו בין משרדי הממשלה במטרה להגיע להסכמות שיובאו לאישור הממשלה בישיבה ביום א׳ ה-10.01.21. להחלטה זו השלכות משמעותיות על עתיד משק האנרגיה בישראל ועל תחומים נוספים רבים כמו תחבורה, בריאות ועוד.

אנו מפעילים לחץ במגוון דרכים על מנת שתכנית זו תאושר השבוע ותצא לפועל. שתפו את הסרטון ועזרו לממשלה לעשות את הדבר הנכון ולאשר את הצעת המשרד להגנת הסביבה למעבר לכלכלה דלת פחמן.

לצפייה בסרטון | לחתימה על העצומה | לקריאת נייר העמדה

האם משפחת עופר הפרה (שוב) את הנחיות ועדת הריכוזיות?

בשבועות האחרונים נחשפו בתחקיר עיתונאי מקיף פרטים חדשים על התכנית המסוכנת של רא״ם להפיק מיליוני חביות נפט מפצלי שמן ושריפת פלסטיק באתר כי״ל במישור רותם סמוך לים המלח. לאור הפרטים החדשים שנחשפו העברנו פנייה דחופה למשרד האנרגיה בדרישה לקבל הבהרה לגבי טיב היחסים בין כי״ל לרא״ם ולוודא כי הם פועלים בהתאם להמלצות ועדת הריכוזיות אשר לפיהן יש לאסור על כי״ל לכרות פצלי שמן במישור רותם סמוך לים המלח. באורח פלא, לאחר שתוכנית כי״ל נדחתה לחברה בשם רא״ם אושרה תוכנית זהה לחלוטין, צירוף מקרים? עוד נחשף בתחקיר ששורה ארוכה של דמויות הקשורות לכי״ל השתלבו בחברת רא״ם, מה שמגביר את החשד שמתקיים בין כי״ל לבין רא״ם קשר הדוק בניגוד להמלצות ועדת הריכוזיות. 

האם משפחת עופר מתכננת להפוך את אזור ים המלח למפעל פטרוכימי ענק? 

נוסף על האמור, הפרויקט המזהם של רא״ם וסוגיית הפקת פצלי השמן הם רק חלק משורה של מהלכים ברמה הלאומית ובראשם התוכנית להעתקת מפעלי מפרץ חיפה למישור רותם לצד תכנית שמרשתת את כל האזור בצינורות נפט וגז. קיימות כל האינדיקציות לכך שהממשלה, או גורמים מתוך הממשלה, כגון רשות הגז ומשרד האנרגיה, מקדמים חזון של הפיכת דרום ים המלח לחצר האחורית של מדינת ישראל – אזור של ייצור ושינוע דלקים מזהמים.

אנו נמשיך לחקור ולחשוף פרטים חדשים אחר התכנית להפוך את אזור ים המלח למפעל פטרוכימי ענק בבעלות משפחת עופר.

אם אילת הגיעה ל-100% אנרגיה מתחדשת, מדוע היא זקוקה לצינור גז מהמדינה בעלות 700 מיליון ש״ח?

חדשות טובות מאילת, השבוע כעשור אחרי שהותקן השדה הסולארי הראשון באזור, אילת ויישובי חבל אילות והערבה מצליחים לספק לעצמם את כל צריכת החשמל בשעות היום מאנרגיה מתחדשת ונקייה. הישג זה הגיע הרבה בזכות היזם יוסף אברמוביץ והחברה לתועלת הציבור "אילת-אילות" שבבעלות קיבוצי הערבה הדרומית, המקדמת בהצלחה את חזון הפיכתו של השפיץ הדרומי של ישראל ל"עמק השמש". אם כך מדוע שר האנרגיה יובל שטייניץ מעוניין לחבר לעיירת הנופש צינור גז ב-700 מיליון יש״ח? ועוד כחלק מתכנית להמרצת הכלכלה בעיירת התיירות שנפגע באופן קשה במיוחד בשל משבר הקורונה? 

מי תהיה הבאה בתור? אילת הפכה לעיר הראשונה שאוסרת על שימוש בפלסטיק חד פעמי בחופיה

שוב אילת! רגע לפני סוף השנה, משרד הפנים אישר תיקון חוק עזר עירוני האוסר על שימוש בכלים חד-פעמיים בחופי הים בעיר אילת. בכך הפכה לעיר הראשונה שהשלימה את הליך האישורים המלא להוצאת כלי הפלסטיק החד פעמי מהחופים. התיקון ייכנס לתוקף באופן מיידי. בשלב הראשון תהיה העירייה מנועה מהטלת קנסות, אולם לאחר קבלת אישור משרד המשפטים, בכוונת העירייה להטיל קנסות בגובה של עד 730 שקל.

עזרו לנו להעביר אשר יאסור על השימוש בפלסטיק בכל חופי ישראל.

פרידה אחרונה בהחלט משנת 2020

שנת 2020 הייתה שנה בה התחוללו מסביב לעולם אסונות אקלים במימדים חסרי תקדים: שריפות, סופות, שטפונות וגלי חום היו מנת חלקם של מאות מיליונים מסביב לעולם. יחד עם עיתון גלובס פרסמנו תיעוד מטלטל מסביב לעולם של טרגדיות אלו המהוות יחד ולחוד תמרור אזהרה המחייב אותנו לפעול! 

גרינפיס מסכם את 2020

גרינפיס ישראל מסכם שנה מטורפת 😷
2020 היתה קשה לכולנו, אבל בגרינפיס החובה שלנו היא לייצג את הסביבה, את מצב החירום שהאנושות עומדת בפניו, ואתכם התורמים שלנו.
אז הנה מה שעשינו השנה 😎

לקבלת כל העדכונים שלנו למייל

אני רוצה לעזור