- הממונה על הנפט הודיע לחברות ארבל ושפיר, שהחזיקו ברישיון לחיפוש נפט בערבה הדרומית על דחייה של בקשתן להארכתו ועל פקיעת תוקף הרישיון
- רישיון ״שדה איה״ לחיפוש נפט וגז על פני שטח עצום של 275 אלף דונם בערבה הדרומית, שכולל את שמורות הטבע בקעת תמנע ושמורת יטבתה זכה להתנגדות ציבורית נרחבת
- דנה כהן, ראש תחום אקלים ואנרגיה גרינפיס ישראל: ״עלינו להבטיח שמדינת ישראל לא תמשיך לחלק רישיונות לזיהום ולהרס״

מענה לבקשת חופש מידע שהגישו בגרינפיס ישראל למשרד האנרגיה חושף כי הממונה על הנפט במשרד, הודיע לחברות ארבל ושפיר, שהחזיקו ברישיון לחיפוש נפט בערבה הדרומית ב-5 השנים האחרונות, על דחייה של בקשתן להארכתו ועל פקיעת תוקף הרישיון באופן סופי. רישיון ״שדה איה״ לחיפוש נפט וגז על פני שטח עצום של 275 אלף דונם בערבה הדרומית, שכולל את שמורות הטבע בקעת תמנע ושמורת יטבתה, ניתן לחברות ״ארבל״ ו״שפיר הנדסה״ בשנת 2019.
חיפושי הנפט באזור זכו להתנגדות ציבורית נרחבת של גרינפיס ישראל, עמותת סביבה בריאה בערבה (סבב״ע) תושבי האזור והמועצות האזורית אילת-אילות. הפעילות הציבורית נגד חיפושי הנפט חשפה כי חברת ארבל המעורבת ברישיון היא חברה שהגיעה לחדלות פרעון, שיעבדה את רישיון החיפוש כנגד ההלוואה, והובילה בעבר להפסדים של מיליונים מכספי המשקיעים, ואף גרמה בעבר לזיהום בנחל משמר ועל כן אינה עומדת לכאורה בתנאי הרישיון. עוד נחשף באמצעות עתירות מנהליות ועתירות חופש מידע, שהחברות אינן מקיימות את תכנית העבודה כנדרש. חוות דעת גיאולוגית שנשלחה לממונה על הנפט חשפה גם כי ההיתכנות למציאת נפט בשטחים אלו היא נמוכה עד אפסית, וכי הסקר הסייסמי שחברת ארבל ביצעה לבצע לא עומד בסטדנרטים מקצועיים בסיסיים. אף על פי כן, משפג תוקף הרישיון לאחר 3 שנים כמעט ללא התקדמות של הפרויקט, הגישו החברות בקשה להארכה, שאושרה על ידי משרד האנרגיה, למרות שהן לכאורה לא עמדו בתנאי הרשיון.

בעוד האיום על שמורות הטבע בערבה הוסר, עדיין קיימים 5 רישיונות פעילים לחיפוש נפט וגז ביבשה ברחבי הארץ, לרבות היתר שהעניקה מועצת הנפט במשרד האנרגיה בשבועות האחרונים לחברת "מזוסטרו", לטובת חיפושי נפט בשפלת יהודה, שכולל למעלה מ-10 גנים לאומיים ושמורות טבע.
דנה כהן, ראש תחום אקלים ואנרגיה גרינפיס ישראל: "המאבק שלנו בערבה מסתיים בניצחון חשוב לטבע ולסביבה – אבל הדרך עוד ארוכה. חוק הנפט המיושן משנת 1952 ממשיך לאפשר לחברות הדלקים מסלול מקוצר וזכויות כמעט אוטומטיות להפקת דלקים, ללא שקיפות, וללא התחשבות מינימלית בהשפעות הסביבתיות והבריאותיות על הציבור. לא ייתכן שתהליך קבלת ההחלטות ימשיך להתנהל במחשכים, תוך התעלמות מהאינטרס הציבורי. עלינו להבטיח שמדינת ישראל לא תמשיך לחלק רישיונות לזיהום ולהרס, אלא תפעל בהתאם למחויבותה להתמודד עם משבר האקלים. הגיע הזמן לשים סוף לעידן הדלקים המזהמים – לא רק באמצעות מאבקים נקודתיים, אלא דרך שינוי עומק של חוק הנפט, שהוא שורש הבעיה."
טל הולצמן, עמותת סבב"ע, סביבה בריאה בערבה: "אנחנו מברכים על כך שמשרד האנרגיה איננו מאריך את תוקפו של רישיון איה. בזכות כך, הערבה הדרומית, שחרטה על דגלה שימוש באנרגיה מתחדשת, תוכל להמשיך ולפתח טכנולוגיות שיתרמו לאנרגיה מחד, וישמרו על עולם הטבע הפראי והמיוחד לטובתנו ולטובת העתיד, מאידך. אנו מודים לכל תושבי הארץ והערבה שפעלו והביעו את עמדתם הנחרצת והחשובה כל כך לטובת כולנו -בערבה, בארץ ובעולם."