במהלך חג הפסח בעיצומו של ״הסגר הראשון״ בגרינפיס ישראל הפיקו סקר שבמרכזו עמדה לדיון השאלה לאיזה עולם נשוב? על הסקר השיבו מעל 1,500 אנשים כשלמעלה מ-600 איש השאירו התייחסויות מורחבות בכתב בנוגע למגוון סוגיות כמו: איכות הסביבה, איכות חיים, פוליטיקה, חינוך והתייחסות למגיפת הקורונה כאירוע מכונן. את הניתוח האיכותני לסקר ערכה הסוציולוגית ד״ר ציפי גושן. לפי ד״ר גושן ישנו מכנה משותף מאוד בולט בהתייחסויות של המשיבים וזהו הצורך בתחושת שייכות. המשיבים לסקר רוצים לשוב לעולם של חמלה, של שייכות, של משמעות, ולעולם של עשייה. 

המשיבים, אשר נמנים עם ציבור התומכים והעוקבים של גרינפיס ישראל, תמכו בסוגיות כמו הפחתת הצריכה של מזון ממשק החי, של אופנה ושל מוצרים חד-פעמיים. משיבים רבים הביעו את התנגדותם לאמות מידה פוליטיות של הסתה, גזענות ושחיתות. גישה רווחת נוספת שעלתה בקרב המשיבים התייחסה באופן כללי לצמצום הצריכה וחזרה לפשטות ורוחניות. המצב הרצוי בעיניהם הוא לחיות בחברה הבנויה על עקרונות של עזרה לחלשים, על חמלה כלפי בני אדם וכן גם כלפי בעלי חיים ושאיפה ליצירת ערבות הדדית בין קבוצות ומגזרים שונים כמו גם השבת האיזון בחיי המשפחה ובצורך בקהילתיות. באופן טבעי המשיבים מצפים שהגנה על הסביבה תהיה עקרון יסוד מוביל בהחלטות ממשלתיות. ביקורת רבה הופנתה בסקר כלפי כל קצוות הקשת הפוליטית, אשר נתפסו במהלך המשבר כמי שדואגים רק לעצמם ומונעים מהאגו. בכל הנוגע לחינוך ישנה הסכמה שצעירים הם המפתח לעולם טוב יותר ועל מנת ליצור חברה חומלת, צודקת, סולידרית ודמוקרטית יש להשקיע בהם יותר.  

בכל הנוגע לסדרי העולם המשתנים במהירות שיא לנגד בעקבות מגיפת הקורונה בלטה ההכרה בקרב המשיבים שהחברה הישראלית מפוצלת ולגבי חוסר האחריות והכשירות של הממשלה לנהל משבר מהסוג הזה, שהתאפיין בחוסר שקיפות ומניפולטיביות. יחד עם זאת, המשיבי ציינו שקיימות גם השלכות חיוביות בעקבות מגיפת הקורונה. "זוהי גם הזדמנות של להפקת לקחים, להסקת מסקנות ולהטמעתן בציבור, לשפר את היכולת שלנו להתארגן, להתלכד , לתרום ולעשות למען איכות הסביבה והחיים״. ד״ר יונתן אייקנבאום מנהל גרינפיס ישראל מתייחס לממצאי הסקר:   הממצאים של סקר פסח היו עבורינו, הצוות, המתנדבות והמתנדבים של גרינפיס ישראל, רגע מכונן משמעותי, רגע של חשיבה על התכלית שלנו: נוסף על המשימות הקלאסיות שלנו (לעצור את הרס הסביבה, לקדם אנרגיה מתחדשת וכיו״ב) התחדדה בברור תכלית אחרת: לפתח קהילה ומקום ובו רצון האדם לחמלה ולמשמעות יוכלו לבוא לידי ביטוי לצד האומץ לפעול עבור יצירת עתיד טוב יותר״.