עומק האוקיינוסים שלנו מסתיר עולם ייחודי שרק בעת האחרונה התחלנו להבין. האוקיינוס העמוק, המלא בשוניות אלמוגים עתיקות, הרים מתחת למים ויצורי ים שחיים מאות שנים, הוא מקום מסתורין שאף נותן לאדם רמזים מאילו מקורות החיים התחילו. 

יחד עם זאת, תעשייה חדשה מבקשת להתחיל לכרות את קרקעית הים, ולגלף את האוצר העולמי הזה בכדי לגרוף הון עבור תאגידיים רבים. מדענים מזהירים כי כרייה במים עמוקים תגרום נזק חמור ואולי בלתי הפיך לאוקיינוס העמוק וליצורים הימיים המכנים אותו בית. זה עלול לפגוע בתהליכים הטבעיים המאחסנים פחמן ולהחמיר אף יותר את מצב החירום האקלימי.

נכון לעכשיו, כאשר ממשלות מנהלות משא ומתן על אמנת אוקיינוסים בינ״ל שתסדיר רשת של שמורות טבע ימיות שתוכל להבטיח את ההגנה על האוקיינוסים, הן גם משודלות על ידי התעשייה החדשה והמסוכנת הזו שבראש מעייניה עומדת פתיחת קרקעית הים הבינלאומית לשם כרייה מסחרית.

זו הסיבה שבגרינפיס  הוחלט לשפוך אור על התוכניות של התעשייה הזו ועל הלובי הפוליטי העכור שלה – שנשאר מסתורי כמו הים העמוק עצמו. כמו כן, אזור בגודל של צרפת וגרמניה יחד כבר נפתח לצורך חיפושי שטחים על מנת לבצע כרייה בים העמוק.

החקירות שלנו בנושא חושפות רשת מעורפלת של חברות, קבלני משנה ושותפויות מפוקפקות שמקבלי ההחלטות שלה והמרוויחים ממנה ממוקמים באופן כמעט מוחלט בצפון הגלובלי – בעוד שהמדינות המעניקות חסות לחברות אלו, כוללות מדינות איים קטנות בדרום הגלובלי, שחשופות לאחריות וסיכון פיננסי. פעילים וקבוצות חברתיות אזרחיות במדינות אלו כבר דוחים את התעשייה החדשה הזו. הם מאשימים את החברות הפרטיות הזרות באיום על בריאות האוקיינוס והטלת אחריות כספית על מדינותיהן.

ממצאים אלה מערערים את טיעוני התאגידים אשר מחכים לזכות באישור פוליטי לכרייה במי האוקיינוס העמוקים. בזמן משבר אקלימי, עם העמקת אי-השוויון העולמי, עלינו להגן על מקומות כמו האוקיינוס העמוק, ולא לנצל אותו לשם רווחים של חברות תאגידיות.

כאשר תאגידי כרייה במים עמוקים הם בעלי השפעה ניכרת על ממשלות ותהליכי משא ומתן בינלאומיים, עלינו לוודא שהתנועה שלנו להגנת האוקיינוס תהיה חזקה מתמיד.

https://e.issuu.com/embed.html?d=pto-deep-trouble-report-final&u=greenpeaceinternational