Τόσο οι νέες κατευθύνσεις και πολιτικές ενίσχυσης των ΑΠΕ σε Κοινοτικό επίπεδο (δημιουργία ενιαίας Ενεργειακής Ένωσης, δέσμευση για ισχυρούς κλιματικούς στόχους, διατύπωση νέων Κατευθυντήριων Γραμμών για την ενίσχυση των ΑΠΕ), όσο και η ανάγκη αναμόρφωσης και εναρμόνισης του θεσμικού πλαισίου στη χώρα μας, επιβάλουν άμεσες πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις για την ανάπτυξη των καθαρών πηγών ενέργειας.

Οι προτάσεις της Greenpeace (Δεκέμβριος 2015) αφορούν είτε στη διατύπωση νέων όρων για τεχνολογίες ΑΠΕ που σήμερα βρίσκονται σε τέλμα (όπως είναι τα φωτοβολταϊκά και οι μικρές ανεμογεννήτριες) είτε στην εναρμόνιση του υφιστάμενου πλαισίου προκειμένου να είναι συμβατό με τις νέες Κοινοτικές «Κατευθυντήριες Γραμμές».

Τον Δεκέμβριο του 2015, το Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιούργησε ειδική ομάδα εργασίας με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για τις ΑΠΕ συμβατό με τις «Κατευθυντήριες Γραμμές» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Greenpeace αρχικά κατέθεσε τις Προτάσεις της στην ειδική ομάδα εργασίας, ενώ αργότερα (Μάρτιος 2016), κατέθεσε εκ νέου σχόλια και παρατηρήσεις επί του κειμένου που παρέδωσε η ομάδα εργασίας του Υπουργείου και που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

  • Προτάσεις Greenpeace (Δεκέμβριος 2015) εδώ
  • Κείμενο ομάδας εργασίας Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Φεβρουάριος 2016) εδώ
  • Σχόλια και παρατηρήσεις Greenpeace επί του κειμένου του Υπουργείου (Μάρτιος 2016) εδώ
Πάτα εδώ