Greenpeace matkalla kohti merten suojelualueita

Tee suojelualueista totta!

Astu laivaan kanssamme, kun kartoitamme tutkijoiden kanssa meriä, jotka on suojeltava nyt. Tehdään vuosisadan tärkeimmästä suojelusopimuksesta yhdessä totta ja vaaditaan päättäjiltä suojelua, merten elämän ja tulevien sukupolvien vuoksi.

Lisää siis nimesi mertensuojelijoiden kasvavaan joukkoon ja viedään yhdessä sopimus paperilta todellisuuteen!

Haluan osoittaa tukeni työlle, jota Greenpeace tekee maailman merten hyväksi. Allekirjoittamalla hyväksyn sen, että saan Greenpeacelta tietoa heidän ympäristötyöstään ja siitä, kuinka voin suojella meriä ja luontoa. Hyväksyn myös tietosuojakäytännön.

Tue työtämme merten parissa tekemällä lahjoitus

Greenpeace on riippumaton järjestö juuri siksi, että toimintamme perustuu täysin yksityisten ihmisten tukeen. Emme siis ota vastaan rahaa yrityksiltä tai valtioilta. Kaltaistesi ihmisten tuella meidän on mahdollista pysyä aidosti puolueettomana ja voimme tarkastella kriittisesti yritysten ja valtioiden toimintaa. Lahjoita mertensuojelutyölle, sillä jokaisella eurolla on väliä!

Maaliskuussa 2023 saimme ilouutisia New Yorkista, kun YK hyväksyi vihdoin globaalin mertensuojelusopimuksen – lähes kahden vuosikymmenen työn tuloksena! Nyt Greenpeace seilaa pitkin maailman meriä, jotta tuoreesta mertensuojelusopimuksesta tulee totta. Mukanamme on liuta asiantuntijoita ja tutkijoita, joiden kartoitustyön pohjalta voimme tieteeseen nojaten näyttää, miksi juuri nämä uhanalaiset kohteet tulee suojella ensi tilassa. Laivakiertueemme kattaa seuraavat ainutlaatuiset merialueet:

Kyseessä on kokoelma erittäin ainutlaatuisia ja suojelun tarpeessa olevia alueita, joiden ekosysteemit eivät voi enää odottaa. Siksi keskitämme tänä vuonna energiamme niiden puolesta kampanjointiin!

Ilmastonmuutos, saasteet, jätteet ja ylikalastus ajavat meriämme kohti romahdusta. Ruokaturva ja miljardien ihmisten elinkeino ovat vaarassa, kun merten monimuotoinen elämä kärsii. Mutta toivoa on.

Tutkijat ovat havainneet, että suojeltujen alueiden verkosto tarjoaa meille ratkaisun: mertensuojelualueet, jotka antavat meren elämälle ja ekosysteemeille todellisen mahdollisuuden toipua ja varmistaa terveet meret. Sekä meille että tuleville sukupolville.

Maailmanlaajuinen merisopimus voi mahdollistaa tämän. Vuosien väännön jälkeen sopimus hyväksyttiin YK:ssa, mutta vielä vähintään 60 maan on annettava sille oikeudellinen hyväksyntä, jotta se voi astua voimaan. Suomi tulee ratifioimaan sopimuksen yhdessä muiden EU-maiden kanssa, mutta meidän tehtävämme on pitää huoli siitä, että ratifiointi tapahtuu mahdollisimman pian ja viivyttelemättä. Haavoittuvat merenalaiset alueet ja arvokkaat ekosysteemit ovat edelleen vailla suojaa, mutta SINÄ voit auttaa meitä muuttamaan tilanteen.

Vuosien kova työmme yhdessä miljoonien merten ystävien kanssa ympäri maailmaa johti historialliseen maailmanlaajuiseen merisopimukseen. Vuosi 2024 on seuraava ratkaiseva vuosi merille ja mertensuojelusopimukselle. On aika lunastaa lupaukset. Tehdään tästä vuosi, jolloin viemme sopimuksen paperilta todellisuuteen!

Laivan miehistöä laskemassa tutkimuslaitteita veteen Galapagossaarten edustalla.

Mutta tarvitsemme jälleen apuasi. Lähde mukaan Greenpeacen laivamatkalle kohti ainutlaatuisia merenalaisia maailmoja, jotka tarvitsevat välitöntä suojelua.

Kartta ehdotetuista suojelualueista.
Tavoitteena on, että vähintään 30% valtameristä suojellaan vuoteen 2030 mennessä (30×30). Kartassa punaisella ehdotetut suojelualueet ja tummansinisellä alueet, joista suojelualueverkoston rakentaminen voitaisiin aloittaa. Voit seurata laivojemme matkaa ympäri maailman merten täältä.