Greenpeacen aktivistit osoittavat mieltään myös Stora Enson yhtiökokouspaikalla  Katajanokalla Helsingissä. Järjestö on jättänyt Stora Ensolle aloitteen, jossa se esittää, että yhtiö laatii uskottavan ja läpinäkyvän ohjeistuksen puunhankinnan estämiseksi luontoarvoiltaan merkittävistä metsistä. 

Pahvilaatikot sisäänkäynnin edessä muistuttavat, että Orpon hallituksen epäonnistuneen suojelulinjauksen myötä todistusvastuu luonnonmetsien säästämisestä on nyt metsäyhtiöillä. Ilman yhtiöiden omia, uskottavia ja läpinäkyviä linjauksia luonnonmetsien säästämisestä suomalaisten tuotteiden yllä leijuu nyt epäilys: “Saattaa sisältää luonnonmetsää.”

“Suomen viimeiset luonnonmetsät ovat korvaamattoman arvokkaita juuri luonnonmetsinä, eivät kertakäyttöisenä selluna tai pahvilaatikoina. Stora Enson ja muiden metsäyhtiöiden on selväsanaisesti luvattava, ettei niiden tuotteista löydy luonnonmetsiä tai vanhoja metsiä nyt tai tulevaisuudessa”, sanoo Greenpeace Nordenin aktivisti Helka Julin

Orpon hallituksen tänään tekemä, tutkijoilta täystyrmäyksen saanut päätös rajaa suuren osan vielä suojelun tarpeessa olevista vanhoista metsistä suojelun ulkopuolelle. Hallituksen haluttomuus saattaa metsiä kattavasti ja pysyvästi suojelun siirtää vastuun vanhojen metsien säilyttämisestä yhä voimakkaammin puun ostajille.

“Metsäyhtiöiden vastuullisuuspuheista huolimatta luontokato ei ole pysähtynyt ja metsiä on hakattu niin, että ne ovat muuttuneet päästölähteeksi. Yhtiöiltä tarvitaan nyt tekoja. Luonnonmetsien rauhaan jättäminen on helppo ensiaskel vastuullisuuteen. Vaadimme Stora Ensolta selvää ja julkista lupausta noudattaa puunhankinnassa tieteeseen pohjautuvia kriteerejä vanhoille metsille ja jättää rauhaan ne luonnonmetsät, joita tutkijat ovat jo suositelleen suojeltaviksi”, sanoo Greenpeace Nordenin Suomen apulaismaajohtaja Juha Aromaa.

Greenpeace Norden teki asiasta aloitteen Stora Enson yhtiökokoukselle. Aloitetta ei otettu yhtiökokouksen asialistalle.

Greenpeacen aktivisteja on osoittamassa mieltä myös Metsä Boardin yhtiökokouksessa Finlandia-talolla. 

Lisätiedot:

Juha Aromaa, apulaismaajohtaja, Greenpeace Norden (paikalla yhtiökokouksessa)
p. 050 3696202 

Kaisa Kosonen, ilmastoasiantuntija, Greenpeace Norden (paikalla yhtiökokouksessa)
p. 050 368 8488 

Valokuvia median käyttöön päivittyy tähän Google Drive -kansioon.