Viime viikonloppuna saimme mahtavia uutisia YK:sta, kun valtiot pääsivät sopuun kansainvälisestä mertensuojelusopimuksesta. Kyseessä on suurin koskaan saavutettu suojeluvoitto!

Ryhävalas hyppäämässä veden pinnan yläpuolelle.
Nyt voi vähän tuuletella! Kansainvälinen mertensuojelusopimus on valtava voitto maailman merille ja kaikille sopimuksen puolesta toimineille, onnea!

Työ sopimuksen puolesta alkoi jo 2005 ja sen eteen on työskennellyt vuosien varrella valtava joukko ihmisiä eri puolilla maailmaa. Sopimuksen saavuttaminen näyttää, että voimme yhdessä  muuttaa maailmaa, kun vain ryhdymme toimeen emmekä anna periksi!

Greenpeacen aktivisteja ja vapaaehtoisia YK:n päämajan edustalla New Yorkissa. Taustalla kylttejä, joissa lukee "Protect the oceans now!" ja "Global ocean treaty now!".
Greenpeace aktivistit ja vapaaehtoiset vaatimassa vahvaa mertensuojelusopimusta YK:n päämajan edustalla New Yorkissa.
Kuvassa pieni lapsi kyltin kanssa, jossa lukee "Protect the oceans". Lapsen takana on jäästä tehty pingviini.
Pingviini-jääveistokset kiersivät ympäri maailmaa vaatimassa mertensuojelusopimusta yhdessä ihmisten kanssa.

Mertensuojelusopimus tarkoittaa, että maailman merille voidaan perustaa suojelualueita, joiden avulla 30% maapallon merialueista saadaan suojeltua vuoteen 2030 mennessä. Se on tutkijoiden mukaan vähintä, mitä tarvitaan, jotta merten ainutlaatuinen elämä pystyy toipumaan ja jälleen kukoistamaan.

Mursu jäälautalla Huippuvuorilla vuonna 2019.
Huippuvuorten mursu. Greenpeace dokumentoi alueen luontoa 2019.
Meduusa meressä Palaun rannikolla indonesiassa.
Meduusa kuvattiin Palaun rannikolla Indonesiassa 2019, kun kuvaajamme kiersivät kuvaamassa Kaakkois-Aasiassa ja Australiassa merten elämää, koralliriuttojen tuhoja ja muovijätteiden haittoja.
Kuvassa kaksi lunnia kivellä. Toisen lunnin suussa on pala muovia.
Vuonna 2017 Greenpeace ja ryhmä tutkijoita dokumentoivat Skotlannin Shiantin saarten lintuja ja mikromuovien vaikutusta alueen meriliuontoon.
Kuusi pingviiniä hyppäämässä mereen jäältä.
Nämä pingviinit kuvattiin Etelämantereen Pauletin saaren lähellä, Weddellin merellä, kun Greenpeace ja kansainvälinen tutkijaryhmä kartoittivat alueen luontoa.

Greenpeace on kampanjoinut sopimuksen puolesta ja haastanut maailman merillä toimijoita, joiden tuhoisat käytännöt uhkaavat meriä. Olemme osoittaneet mieltämme mm. teollista liikakalastusta, öljynporausta ja syvänmeren kaivostoimintaa vastaan, sekä tukeneet tieteellistä tutkimusta merten kaukaisissa ja aiemmin heikosti kartoitetuissa paikoissa.

Kolme Greenpeacen aktivistia ison kaivoslaivan edessä. Yhdellä aktivisteista on kädessä kyltti,  jossa lukee "STOP DEEP SEA MINING".
Syvänmeren kaivostoiminnan vastainen mielenosoitus Tyynellä valtamerellä.
Kuvassa valtava kivenlohkare, jossa lukee "FOR ALL OUR FUTURES -THE LFK", pudotetaan mereen.
Laskimme mereen Luonais-Englannin rannikolla 18 valtavaa kivilohkaretta syyskuussa 2022. Kivilohkareet estävät meriluonnolle tuhoisan pohjatroolauksen.
Kuvassa kaksi aktivistia nostavat pyydystä pois merestä Greenpeacen kumiveneeseen.
Haitallisten kalastuskäytäntöjen jäljillä Intian valtamerellä.
Kuvassa on hiekkaan piirretty valas, ihmisiä, jotka istuvat sydämen muodossa sekä ihmisiä pitämässä kirjainkylttejä, jotka muodostavat lauseet "STOP ILLGEGAL FISHING" ja "PROTECT THE OCEANS".
Laittoman kalastuksen vastainen mielenosoitus Etelä-Korean Busanissa 2019.

Kaikki tämä on onnistunut vain koska te olette tukeneet meitä, joten valtava kiitos teille kaikille! Vielä täytyy tehdä paljon, jotta maailman valtiot perustavat suojelualueet ja merten rikas elämä saa toipua ja kukoistaa, mutta juuri nyt on aika juhlia!

Aktivisti kellumassa meressä pitäen kädessä kylttiä, jossa lukee "THANK YOU". Takana Greenpeacen Arctic Sunrise -laiva.
Kiitos että autat maailman meriä!