Oletko koskaan miettinyt, millaista olisi olla feissari? Feissariblogissamme kerromme aitoja tarinoita ja kokemuksia Greenpeacen feissareilta ympäri Suomea. Kolmannessa osassa feissarimme Jussi kertoo feissauksen risuista ja ruusuista.

Etsimme jatkuvasti uusia feissareita. Jätä työhakemus täällä!

Kuvassa oikealla Jussi, Greenpeacen feissari

Kaikki työt uuvuttavat ja innostavat päivästä riippuen. Itselleni on tärkeää, että hyvät puolet ovat silti enemmän esillä työvuoron loppuessa kuin negatiiviset puolet sekä se, että joka päivä löytyy jokin syy, joka motivoi lähtemään töihin. Varmuudella voin sanoa, että minulle Greenpeace on ollut erinomainen työnantaja ja varainhankinta kokonaisuudessaan on tuottanut enemmän ilon kuin surun hetkiä.

Greenpeace antaa feissareille joustavat työajat, joten rennompi työnteko sekä kokoaikainen työ ovat molemmat mahdollisia vaihtoehtoja. Palkkataso on mielestäni hyvä, ja työ itsessään osaa parhaimmillaan olla jopa rentouttavaa. Kun pysyy tulostavoitteessa, tapaa mielenkiintoisia ihmisiä ja pitää hauskaa upean tiimin kanssa, niin tämä työ voi tuntua jopa äärettömän mukavalta vapaapäivältä.

Sen lisäksi, että tapaa mielenkiintoisia ihmisiä kaduilla, pääsee myös vaikuttamaan planeettamme tulevaisuuteen. Greenpeace on itsenäinen järjestö, joka ei voisi tulla toimeen ilman kuukausilahjoittajia, joita me olemme mukana hankkimassa.

Kuten jo lyhyesti ehdinkin mainita, Greenpeacen varainhankintatiimi on aina täynnä upeita persoonallisuuksia. Jokainen uusi tiimin jäsen on ollut ekotietoinen, hauska ja järkevä tyyppi. On myös ollut ilo huomata, miten erilaisista taustoista tiimiläiset tulevat ja miten meiltä kaikilta löytyy yhteinen intohimo ympäristöasioihin. Samaan aikaan tiimiläisten eroavaisuudet luovat ihanan sekasopan, josta kaikille löytyy jotain: on opiskelijoita, muusikoita, perheenisiä ja kansalaisaktivisteja.

Työn nurjat puolet ovat usein liitoksissa tulostavoitteeseen. Turhauttavia ovat päivät, kun ihmiset eivät ryhdy lahjoittamaan eikä tule sitä lahjoituksesta seuraavaa hyvää fiilistä. Myös pidempään työtä tehtyään välillä unohtaa, mitä varten tätä oikein tekee. Ihmisten negatiivisuus voi tarttua ja motivaatio hetkellisesti laantua.

Tuloksellisesti huonojen viikkojen vastalääke on muutos. Pitää muuttaa puhettaan, muuttaa lähestymistapaansa eikä aina puhua samoista asioista. Muutoksen aikaansaaminen voi tuntua aluksi vaikealta, mutta pienikin muutos on hyväksi omalle energiatasolle.

Motivaatiota voi saada monista eri lähteistä. Voi miettiä, kuinka paljon hyvää saa aikaiseksi saamalla yhdenkin uuden kuukausilahjoittajan ja kuinka paljon pystyy siitäkin vielä parantamaan.

Myös tiimi toimii hyvänä motivaation lähteenä: useammin kuin kerran ovat muut tiimiläiset tulleet halaamaan, kun olen saanut katkaistuksi nollaputken. Tiiminvetäjät ja koordinaattorit jaksavat aina muistuttaa, kuinka tärkeitä varainhankkijat ovat Greenpeacelle ja siinä he ovat aivan oikeassa. Tätä työtä kannattaa tehdä ylpeänä siitä, että pystyy vaikuttamaan näinkin tärkeään asiaan kuin luonnon ja tulevaisuutemme suojeluun.

Kiinnostuitko feissaamisesta? Lue lisää ja lähetä työhakemus!

Neljä Greenpeacen feissaria kadulla.