Alle artikler
-
Politiet fjerner aktivister, der forvandler norsk dybhavsminedrifts-konference til et kasino
Dybhavsminedrifts-industrien gambler med livet i havet. Aktivister i protest mod dybhavsminedrift blokerede her til morgen indgangen til lobbykonferencen “Deep sea minerals 2025” i Bergen og overtog scenen inde i mødelokalet. Konferencen blev afbrudt og evakueret, og politiet kom for at fjerne aktivisterne fra bygningen.
-
Greenpeace dømt til at betale 4,5 milliarder i amerikansk SLAPP-sag
Greenpeace skal betale 4,5 milliarder kroner i erstatning til et amerikansk olierørsselskab, har en amerikans jury netop afgjort. Den grundløse SLAPP-sag kan få vidtrækkende betydning for ytringsfriheden og retten til at protestere
-
Grønne NGO’er i nødråb til EU: Danmarks udskydelse af indsatser for vandmiljøet er ulovlig
Vanmiljøets tilstand er i bund, og alligevel alligevel udskyder regeringen indsatserne for at skabe god tilstand til 2033 – seks år senere end EU forpligter til. Greenpeace og 3 andre grønne organisationer retter skarp kritik af regeringen i en klage til EU.
-
Nu begynder Greenpeace sit forsvar mod Energy Transfers SLAPP-sag i USA
Intimideringssagen mod Greenpeace USA og Greenpeace International er netop gået i gang ved retten i Mandan, North Dakota. Søgsmålet mod Greenpeace lyder på godt 2 milliarder kroner. Hvis Energy Transfer vinder sagen, kan Greenpeace USA tvinges til at lukke.
-
Greenpeace data-analyse: Sanktionerne mod den russiske skyggeflåde virker
EU’s sanktioner mod navngivne olietankere i den russiske skyggeflåde er effektive. Det viser en data-analyse Greenpeace har foretaget. De er derfor et vigtigt redskab til at beskytte vores kyster og havmiljø mod olieforurening.
-
Pressemøde om SLAPP-sag der risikerer at lukke Greenpeace USA
Der er godt 2 mia. kr på spil, når en gigantisk SLAPP-sag mod Greenpeace den 24. februar kommer for retten i North Dakota, USA. Men sagen handler også om retten til ytringsfrihed og retten til at protestere, og udfaldet vil få konsekvenser for hele klimabevægelsen.
-
Greenpeace-aktion mod russisk olietransport i Østersøen
Mens vi nærmer os tre-årsdagen for den russiske invasion af Ukraine, fortsætter transporten af sanktioneret russisk olie gennem Østersøen og op gennem dansk farvand. Greenpeace Tyskland sender nu et klart budskab til politikerne: vi skal have flere skyggetankere på sanktionslisten for at minimere risikoen for en miljøkatastrofe.
-
Ny rapport fra organisationer dumper Arlas mangel på klimahandling bag “røgsløret”
Arlas klimaindsats glimrer ved sit fravær bag det grønne røgslør. Ny rapport viser, at selskabet ikke har mål for at sænke udslippet af de drivhusgasser, der ikke vedrører CO2, heller ikke når det gælder den potente metangas.
-
Britisk klimasejr har betydning for dansk klagesag over Hejre-feltet
En skotsk domstol har netop erklæret tilladelserne til at udvinde olie i de to store britiske felter Rosebank og Jackdaw for ulovlige. Dommen er en kæmpe sejr for klimaet, og bør få konsekvenser for Hejre-feltet i Danmark.
-
Greenpeace: Endnu et rekordvarmt år skal tvinge verden til at handle
2024 blev det varmeste nogensinde målt globalt, og det første hvor vi overstiger de 1,5°C gennem et helt år. I Danmark blev året det næstvådeste. Vi må presse verdens ledere til at reagere og få forurenerne til at betale for deres klimaskader.