Nu kan du hjælpe os med at bringe udstillingen “Et Hav af Håb” til live på et af Danmarks mest besøgte knudepunkter – Københavns Hovedbanegård – fra den 19. oktober til 1. november.

Vores håb er at indsamle 50.000 kr. til at skabe en iøjnefaldende og engagerende udstilling, der inviterer forbipasserende med på en oplevelsesrejse ud på verdenshavene og under havets overflade. I mødet med havdyr, plastikaffald, olieudslip, hav-eksperter, og interaktive spil for børn og voksne vil vi skabe opmærksomhed om de trusler, som vores blå planet står over for og sætte fokus på behovet for en global havtraktat – en slags Paris-aftale for verdenshavene – der kan sikre et væld af beskyttede havreservater kloden over. 

Verdenshavene er livsvigtige men truslerne mod dem er mange

Fra industrielt overfiskeri og destruktive fiskemetoder som trawling samt minedrift på havbunden, der ødelægger sjældne økosystemer, olieboringer, klimaforandringer og plastikforurening, som kvæler livet i havet. 

Forskere er enige om, at vi skal beskytte mindst 30% af verdenshavene før 2030. Kun på den måde sikrer vi sunde oceaner, der er fulde af liv. Oceaner, der opretholder et stabilt klima og giver fødevaresikkerhed til milliarder af mennesker rundt om i verden. 

Med en ny, global havtraktat under FN på tegnebrættet, der kan sikre beskyttede havområder over hele verden, er der håb forude. 

Ved at bringe udstillingen “Et Hav af Håb” til live på et af Danmarks mest trafikerede og besøgte knudepunkter, kan vi skabe øget offentlig opmærksomhed om behovet for bedre beskyttelse af verdenshavene og ikke mindst sende en stærk opfordring til udenrigsminister Jeppe Kofod om at arbejde aktivt for en ambitiøs, global havtraktat, der kan sikre at mindst en tredjedel af verdenshavene beskyttes i havreservater – på vegne af Danmark og den danske regering.

Vi håber at møde jer

I foråret blev “Et Hav af Håb” for første gang sat op på centralstationen i Stockholm. Desværre betød corona-pandemien, at vi var nødsaget til at ændre planerne for udstillingen for at begrænse antallet af besøgende. Vi fik derfor ikke mulighed for at møde de forbipasserende og snakke og dele syn på de fantastiske verdenshave og livet i dem. 

Alligevel havde vi stor succes med at skabe øget kendskab til og omtale om behovet for bedre beskyttelse igennem digitalte platforme, hvor engagerede mennesker viste deres støtte, protesterede og sendte stærke budskaber til de ansvarlige politikere. Den svenske udenrigsminister Ann Linde besøgte udstillingen og understregede efterfølgende, hvordan den svenske regering nu prioriterer spørgsmålet om biologisk mangfoldighed i verdenshavene i deres udenrigspolitiske program.

Med din hjælp har vi nu mulighed for at bringe “Et Hav af Håb” til live i Danmark, løfte udstillingens fantastiske potentiale og engagere og inspirere en masse mennesker herhjemme – og ikke mindst Jeppe Kofod – til at tage aktivt del i at beskytte vores livsvigtige oceaner og alt det fantastiske liv under havoverfladen. Støt indsamlingen her – så vi sammen kan gøre en forskel for vores fantastiske blå planet.

Her er 3 gode grunde til at beskytte verdenshavene

  • Halvdelen af alt liv på kloden lever i verdenshavene
  • Oceanernes økosystemer producerer 50% af al ilt på kloden – svarende til hvert andet åndedrag, vi tager.
  • Dyrene i havet giver fødevaresikkerhed og levebrød til milliarder af mennesker verden rundt.