Kom in actie

Rampzalige branden teisteren mens en natuur in Australië. Het vuur heeft begin 2020 meer dan 6 miljoen hectare in de as gelegd en 23 mensenlevens geëist. Daarnaast kwamen al miljoenen dieren om bij de branden, ook bedreigde diersoorten zijn zwaar getroffen. Dit is niet zomaar een natuurramp: dit is klimaatopwarming in zijn meest verwoestende vorm. En het is nog niet gedaan.

Eis actie van de Australische regering!

Klimaatverandering wakkert het vuur aan

Je hebt de vreselijke beelden van de natuurbranden ongetwijfeld ook gezien. Volgens premier Scott Morrison maken de branden gewoon deel uit van het leven van de Australiërs. Maar met de klimaatopwarming is de droogte intenser, begint ze vroeger en duurt ze langer. Met deze ongeziene branden als voorlopig triest hoogtepunt.

De Australische regering moet reageren

Greenpeace wil dat Morrison de klimaatcrisis ernstig neemt, de natuur beter beschermt en Australische gezinnen bijstaat. Concreet moet de Australische regering de uitstoot van broeikasgassen afremmen, want die zijn de laatste vier jaar in stijgende lijn. Het land heeft nog heel wat steenkool in de grond zitten, en wil die koste wat het kost ontginnen. Daarnaast moet de regering meer middelen en geld vrijmaken voor de bestrijding van het vuur.

Bosbranden teisteren onze planeet

Australië is helaas geen alleenstaand geval. De opwarming van de aarde leidt tot meer en fellere hittegolven, die het risico op grote natuurbranden overal ter wereld doen toenemen. Het voorbije droogteseizoen vernietigde het vuur ook grote delen van het Amazonewoud, Siberië en Indonesië.  

Het is de hoogste tijd om de klimaatcrisis, die bosbranden aanwakkert en hitterecords mogelijk maakt, echt aan te pakken. 

Sluit je aan bij miljoenen mensen wereldwijd die Australië oproepen tot actie tegen de huidige klimaatcrisis. 

Stuur een boodschap naar de Australische premier Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube