Aan het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel werd vanochtend een muurschildering van artiest Rocío Álvarez onthuld ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Greenpeace. De muurschildering is een ode aan de prachtige biodiversiteit op onze planeet. Het project is een samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, de Regie der Gebouwen en de stad Brussel.

© Tim Dirven/Greenpeace. Meer foto’s vindt u hier. De beelden zijn vrij te gebruiken mits correcte vermelding van copyright.

Om onze vijftigste verjaardag te vieren en om de geschiedenis van onze organisatie in de verf te zetten, heeft Greenpeace over de hele wereld muurschilderingen laten maken”, vertelt Valerie Del Re, directeur van Greenpeace België.  “In tien steden wereldwijd gingen tien lokale kunstenaars aan de slag. Met deze kunstwerken willen we voorbijgangers inspireren om actie te ondernemen voor een groene en vredevolle toekomst. Eerder werden al kunstwerken onthuld in Turkije, Israël en de Filipijnen, nu is het de beurt aan België.”[1]

Greenpeace koos voor artieste Rocío Álvarez. Haar muurschildering bestaat uit vier grote panelen van 12m² die de jungle, de woestijn, de oceaan en een landklimaat uitbeelden. 

Samen met Greenpeace heb ik voor een inspirerende muurschildering gekozen, die de aandacht vestigt op het behoud van onze mooie planeet en de bescherming van de biodiversiteit”, vertelt Rocío Álvarez.De vier panelen bij de ingang van het museum geven een overzicht van de verscheidenheid van het leven op onze planeet. Ze zijn gemaakt van contrasten en levendige kleuren om museumbezoekers en voorbijgangers te inspireren en visueel te prikkelen.

De muurschildering bevindt zich aan de ingang van het Museum voor Natuurwetenschappen. Bezoekers worden uitgenodigd uit om de dieren van de muurschildering te gaan ontdekken in de BiodiversiTour in het museum. In deze ‘reis rond de wereld van biodiversiteit’ leren bezoekers de vele diersoorten kennen die op onze planeet wonen.

© Tim Dirven/Greenpeace. Meer foto’s vindt u hier. De beelden zijn vrij te gebruiken mits correcte vermelding van copyright.

Het project kwam tot stand dankzij een samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, de Regie der Gebouwen (de vastgoedbeheerder van de federale staat) en de stad Brussel. Het kunstwerk zal ook worden opgenomen in het Brusselse Streetart Parcours

Straatkunst biedt permanente en gratis toegang tot cultuur”, besluit Delphine Houba, de Brusselse schepen voor Cultuur.Ik ben blij met dit initiatief van Greenpeace, dat de muren van de wijk opfleurt met een krachtige boodschap: de bescherming van de biodiversiteit is van vitaal belang voor de toekomst van de mensheid.

Noot: 

[1] Deze muurschildering kadert in het ‘Hope through Action’-project naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Greenpeace. Foto’s van de verschillende muurschilderingen wereldwijd zijn hier gratis te downloaden en vrij te gebruiken, mits correcte vermelding van het copyright. 

Contact:

Greenpeace:  0496 26 31 91 – [email protected]

Museum voor Natuurwetenschappen: 02 627 44 53 – [email protected]