
660 miljoen dollar
Dat is het bedrag waartoe de Greenpeace-entiteiten werden veroordeeld in de SLAPP-rechtszaak die werd aangespannen door het oliebedrijf Energy Transfer. We geven niet op.

Het Amazonegebied is in gevaar
Elke dag verliest het Amazonewoud terrein onder de druk van illegale mijnbouw, industriële landbouw en bosbranden. Samen eisen we dat onze politieke leiders actie ondernemen om het Amazonewoud te beschermen voordat het te laat is.

Ik zet me in voor een oceaan vol leven
De oceaan barst van het leven, met de meest wonderlijke wezens in koraalriffen, in kelpwouden en op de zeebodem.
Greenpeace komt op voor de planeet
Een stijgende zeespiegel, extreme temperaturen, verlies van biodiversiteit… Ons klimaat is ontspoord en bepaalde bedrijven zijn echt een bedreiging voor onze oceanen, bossen en lucht. Maar samen kunnen we een groenere, meer rechtvaardige wereld bouwen.

OVER ONS
Greenpeace werd meer dan 50 jaar geleden opgericht en is een wereldwijde organisatie van milieuactivisten die geweldloos actievoeren. We werken samen voor een groenere planeet, klimaatrechtvaardigheid en vrede, met de steun van miljoenen burgers over de hele wereld. Door geld van bedrijven en overheden te weigeren kunnen we ongebonden onze mening uiten en zijn we onafhankelijk bij het actievoeren.
ONZE OVERWINNINGEN
Sinds onze oprichting hebben wij gedurfde acties en campagnes op touw gezet die leidden tot de sluiting van vervuilende bedrijven, of het invoeren van wetten die het milieu beschermen. Of het nu gaat over de energietransitie, biodiversiteit, duurzame landbouw of de strijd tegen de klimaatcrisis, dankzij onze acties behaalden wij tastbare overwinningen voor de planeet. Grote veranderingen lijken vaak onmogelijk, tot op het moment dat ze werkelijkheid worden.

NEEM ONLINE ACTIE
Doe vandaag nog met ons mee en maak deel uit van de oplossing, in een paar klikken.
Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws in België en op andere plaatsen in de wereld.
-
10 redenen waarom we in actie moeten komen voor het Amazonewoud
Het Amazonewoud is van vitaal belang voor het leven van miljoenen mensen en voor de bescherming van de biodiversiteit en het klimaat. Alleen als mensen overal ter wereld samenwerken, kunnen we het grootste tropische regenwoud ter wereld beschermen tegen hebzuchtige industrieën.
-
Toeleveringsketen AI-chips dreigt klimaatambities te ondermijnen in Oost-Azië
Het elektriciteitsverbruik voor de productie van AI-chips is tussen 2023 en 2024 wereldwijd met meer dan 350% gestegen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Greenpeace East Asia.
-
Europa, we zitten met een gas probleem
In een ongekend gespannen geopolitieke context, heeft Europa alles te winnen bij meer zelfstandigheid. Toch lijkt het precies de tegenovergestelde richting in te slaan voor de toekomst van onze energievoorziening. Elke dag raken we meer afhankelijk van een fossiele brandstof die niet alleen slecht nieuws is voor de planeet, maar ook voor onze portemonnee: fossiel…
-
België, pionier in oceaanbescherming of oceaanvernietiging?
Op het internationale toneel voelen we ons als klein land vaak onmachtig in de strijd tegen de klimaatcrisis en biodiversiteitsverlies. We hebben nu eenmaal geen tropische regenwouden of grote oliereserves hier en denken al snel dat wij moeilijk het verschil kunnen maken. Toch speelt België echt een sleutelrol in een van de grootste bedreigingen voor…